10 mars 2011
James bor nedanför soptippen i Payatas, Filippinerna

James bor på en soptipp. Foto: Dennis Thern Ingen, som inte själv upplevt det, kan förstå vilket hemsk plats en soptipp är att bo på. Hemsk inte bara för att du bor i närheten och tvingas känna stanken av ruttna sopor, men också för det faktum att så många tvingas leta material som de kan sälja för att överleva.

En av dem som bor nedanför soptippen i Payatas, Filippinerna är tjugoårige James Mandong. Hans familj klarade sig oskadda när soptippen år 2000 rasade samman och hundratals människor dog under rasmassorna.

– Min familj klarade sig rätt bra då vårt hus klarade raset, men det var en väldigt jobbig tid och många som dog eller skadades. Jag mådde jätte dåligt, men jag fick mycket hjälp att bearbeta det och kunde i slutändan ta lärdom av situationen. Därför vill jag så gärna hjälpa andra människor och gärna i krisdrabbade områden i framtiden. Därför utbildar jag mig till sjuksköterska.

– Det är tackvare stödet från Hoppets Stjärna så har jag möjlighet att gå i skolan, något som jag är enormt tacksam för, säger James och fortsätter, jag studerar hårt för att klara studierna och hoppas att jag kan ta examen nästa år. Mitt mål är att få jobb på ett sjukhus här i Filippinerna så att jag verkligen kan hjälpa andra.

Ditt stöd kan förändra ett barns framtid! Bli fadder.

Se bilder från soptippen!