Mina sidor

2 augusti 2015
Jag drivs av tro och kärlek

(Sylvia, till höger, med studenten Claudia och hennes dotter Louisiana)
I 14 år har socialsekreteraren Sylvia vigt sina dagar åt tobafolkets barn. I rollen som studievägledare ser hon till att varje elev under hennes vingar får rätt stöd för att klara skolgången.
– Var och en av dem förtjänar en framtid, säger hon.
Sylvia är en av Hoppets Stjärnas åtta anställda i Argentina och inblandad i det mesta. På papperet jobbar hon bara halvtid – men det är svårt att tro. Under den vecka som vi utsända tillbringar i Saenz Peña finns hon tillhands varje dag, från morgon till kväll.
– Jag hjälper till när jag behövs, förklarar hon med ett stort leende.
Mest intensivt blir arbetet under hektiska 14-dagarsperioder där hon personligen tar sig an 350 barn för att få grepp om vilka behov de har. De 14 dagarna därefter ägnar hon åt att sammanställa informationen.
– När jag började var det svårare att utföra arbetet på ett bra sätt, säger hon. Bland annat var det svårt att få föräldrarna att ta barnens skolgång på allvar. Idag har de vaknat upp, i och med att de sett hur bra det gått för de barn som utbildat sig. Det är ett pionjärarbete som Hoppets Stjärna utfört här.
Vad driver dig i ditt arbete?
– Det här är en kallelse. Jag har varit i djungeln och praktiserat bland indianer, både som socialassistent och missionär. Det är min kristna tro och min kärlek till de här människorna som driver mig. Visst kunde jag tjäna mer på andra ställen, men det är här jag vill vara.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.