Mina sidor

10 december 2010
Invigning av vårt resurscenter i Rumänien

{psource}
[[object width=”505″ height=”300″]] [[param name=”flashvars” value=”offsite=true&lang=en-us&page_show_url=%2Fphotos%2F34155442%40N06%2Fsets%2F72157625443374507%2Fshow%2F&page_show_back_url=%2Fphotos%2F34155442%40N06%2Fsets%2F72157625443374507%2F&set_id=72157625443374507&jump_to=”]][[/param]] [[param name=”movie” value=”http://www.flickr.com/apps/slideshow/show.swf?v=71649″]][[/param]] [[param name=”allowFullScreen” value=”true”]][[/param]][[/object]]
{/psource}

Äntligen, efter flera års hårt kämpande, var det så dags för invigning. ”Blinka lilla stjärna”, Hoppets Stjärnas Resurscentret i Iasi står äntligen klart. Tack alla ni som varit med och gjort drömmen till en verklighet; faddrar och enskilda givare från både Sverige och Norge och Star of Hope i Rumänien! Centrets huvudsakliga syfte är att förbereda barn med funktionsnedsättningar för skolan och att integreras i samhället.

Inför invigningen var drygt 100 personer samlade; Hoppets Stjärnas rumänska personal, representanter från myndigheterna i Iasi, svenska ambassadören, doktorer och professorer inom området funktionsnedsättning, radio, TV och så förståss barn och föräldrar från det arbete vi bedriver i Rumänien.
– Känslan var fantastisk, att se glädjen och stoltheten hos vår personal var otrolig och vi kände alla glädjen och värmen i våra hjärtan. Det självförtroende som detta ger vår personal är en bekräftelse på att arbetet och alla ansträngningar genom alla år varit värt all möda. Maria Presson, Hoppets Stjärna

Invigningstalare var Aurora Vatamaniuc, ansvarig ledare för Star of Hope, Romania. Tal hölls också av Lennart Eriksson, generalsekretarare Hoppets Stjärna, Romeo Olteanu, vice borgmästare i Iasi, Anders Bengtcén, Sveriges ambassadör i Rumänien med flera.

”Detta är en mycket speciell dag, det är en dröm som blivit sann. Vem kunde ha trott detta för tjugo år sedan! Det som startade som en kärlekshandling för Rumäniens folk och som de första tio åren bestod i att först och främst rädda liv, har nu utvecklats till att ni nu själva kan exportera kunskap om behandling av barn med funktionsnedsättning. Nu är drömmen om att förändra nationen Rumänien igång, låt oss även förändra Moldavien.” Talet av Lennart Eriksson var framförallt riktat till Hoppets Stjärnas oerhört nitiska och målmedvetna personal i Rumänien.

Bandet är klippt, från vänster Landshövding, professor Constantin Simirad, Aurora Vatamaniuc, ledare för Star of Hope, Romania, Vice borgmästare, Romeo Olteanu, Lennart Eriksson, Hoppets Stjärna och Svenska ambassadören, Anders Bengtcén

Även Anders Bengtcén, svenska ambassadören i Rumänien höll tal;
”Detta är en viktig dag. Jag är väldigt stolt och glad att som svensk ambassadör få se så konkreta resultat från både privata och statliga svenska bidrag. Det har varit en lång resa och jag minns de hemska tv-bilderna för tjugo år sedan som visade barnen med funktionshinder utan värdighet. Det är en otrolig förändring i attityden som skett för dessa barn. Att skola, föräldrar och myndigheter nu integrerar barnen är den största förändring och framsteg som gjorts i Rumänien och det tack vare Star of Hope Romanias goda samarbete med myndigheterna. Att staden Iasi nu finansierar 50% av verksamheten gör att arbetet kommer att leva vidare och inte avslutas nu. Mycket arbete återstår ännu men med en engagerad personal tillsammans med rumänska myndigheter blir detta en framgångsrik modell för hela Rumänien. Otroligt att se hur en idé som började i norra Sverige nu gör sådana framsteg i norra Rumänien.”

„Steaua Speran?ei“ pentru tinerii cu deficien?e, se den lokala tidningen Adevarul, (översättning ung, En Hoppets Stjärna för barn med funktionshinder)

Blinka lilla stjärna

Hoppets Stjärnas medarbetare i Rumänien samlade i Viktoriarummet, dedikerat som bröllopsgåva till vår Kronprinsessa

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.