9 oktober 2008
I orkanernas spår – Malariaepedemi

På Hoppets Stjärnas barnhem i Carrefour har 70 av de 111 barn som just nu bor på hemmet insjuknat i tyfus-malaria, en epidemisk feber som spridit sig över Haiti då det varit ont om rent dricksvatten på grund av orkanerna. Barnen får just nu intensivvård på barnhemmet. Situationen är akut då det inte finns pengar för denna typ av omfattande vård.

Star of hope I orkanernas spår - Malariaepedemi 1055795Våra medarbetare på barnhemmet gör sitt bästa för att ge de sjuka barnen den vård de behöver. De har lyckats få tag på läkare och sköterskor som behandlar och vårdar barnen utan ersättning, men mediciner, upprepade provtagningar, vitaminer, extra näringsriktig mat och rent vatten beräknas kosta 17 000 $US (över 100 000 kronor). Just nu får barnen mediciner på kredit.

Enligt doktor Gladys, den läkare som undersökt barnen, kommer de att behöva vård i sammanlagt två månader. Behandlingen bör inte avbrytas förrän sjukdomen är helt borta. Om sjukdomen inte bekämpas kan den leda till döden.

Den tunga medicineringen gör det extremt viktigt för barnen att få äta näringsriktig mat åtminstone två gånger om dagen. På grund av de eskalerande matpriserna och dagens katastrofsituation har barnhemmet i dagsläget inte råd att köpa så mycket mat. Situationen är, minst sagt, akut.

Barnen på barnhemmet behöver omgående:
mediciner, vitaminer, mjölkersättning, proteinkex, pasta, ägg, fisk, kött, socker, matolja, potatis, majsmjöl, bönor, grönsaker

Hjälp oss rädda barnen från ytterligare en katastrof!
Ge din gåva till barnhemmet redan idag!

Använd vårt plusgirokonto 90 02 53-6, märk betalningen: Carrefour