Mina sidor

5 november 2018
Höstläger i Vitryssland

I Vitryssland arbetar Hoppets Stjärna tillsammans med den lokala organisationen BelAPDIiMI främst med att förbättra situationen för barn med funktionsnedsättning. Detta gör vi exempelvis genom att ge stöd till dagverksamheter för barn med funktionsnedsättning och föräldragrupper.
Under året arrangeras en rad utflykter och aktiviteter. Nu i början av oktober bjöds ett antal barn med funktionsnedsättningar in till ett veckolångt höstläger med sina föräldrar och syskon. Det är mycket sällan de har möjlighet att koppla av som familj.  Detta var otroligt uppskattat.
Barnen fick umgås tillsammans och gjorde en rad aktiviteter. De målade, ritade, arbetade med lera. De lekte i lekparken, cyklade och lekte i bollhav beroende på funktionsnedsättning. De gjorde även några utflykter, bland annat till ett tågmuseum, ett zoo, och ett delfinarium.
Star of Hope Höstläger i Vitryssland Belarus 4
En av tjejerna som var med på lägret var Valeria. Hennes mamma Alla berättar så här:
– Min 13-åriga dotter Valeria har ett par funktionsnedsättningar på grund av för tidig födelse. Det har varit en utmaning att uppfostra henne på flera olika sätt, och det tar mycket tid. Vi älskar henne och tack vare kontinuerligt stöd från BelAPDliMi genom åren och såna här fina läger så har hon utvecklats bra och till en duktig tonåring. Hon går på musikskola, konstskola och hennes två syskon älskar henne också. Hon har även lärt sig att fotografera. När ett barn med funktionsnedsättningar lever i en familj så är situationen ”speciell”. Men varje barn behöver stöd, förståelse och godkännande. Vi är oerhört tacksamma för allt stöd och läger som detta. Stort tack!
Star of Hope Höstläger i Vitryssland Belarus 8
Star of Hope Höstläger i Vitryssland Belarus 7Star of Hope Höstläger i Vitryssland Belarus 5
Star of Hope Höstläger i Vitryssland Belarus 3
Star of Hope Höstläger i Vitryssland Belarus 2
 
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.