27 november 2020
Hoppets Stjärna inviger Melinders kiosk

Pandemin har satt käppar i hjulet för Hoppets Stjärnas 50-årsjubileum, men på första advent sker en efterlängtad nyinvigning av den anrika kiosken på Centralgatan 26.
– Klockan 15 tänder vi stadens största stjärna, säger verksamhetschefen Ulrika K Eriksson.

Sedan Hoppets Stjärna tog över lokalerna har den lokalförankrade hjälporganisationen renoverat, rustat upp och förvandlat den gamla kiosken till en naturligt mötesplats för såväl sina egna medarbetare som intresserade Öviksbor.
Klockan 12 på adventssöndagen öppnar kiosken och bjuder alla förbipasserande på pepparkakor.
– Det passar utmärkt för alla som passerar kiosken på väg in till skyltsöndagen. Av hänsyn till de rådande restriktionerna kan vi tyvärr inte bjuda in någon i lokalerna, men vi ställer upp serveringsbord utanför och ordnar en covid-säkert adventsfika, säger Ulrika K Eriksson.
Nästa hållpunkt sker klockan 15 när Hoppets Stjärna tänder en gigantisk, nytillverkad version av sin klassiska, stjärnformade logotyp.
– Det känns väl passande att tända en ny stjärna i adventstider? Vi vill visa upp den för Öviksborna innan den transporteras vidare till vårt huvudkontor i Kärrsjö, säger medgrundaren Lennart Eriksson.
Stiftelsens eldsjälar kommer dessutom att synas i gula västar på stan och sprida god stämning.
– Vi har längtat efter att få använda vår fina kiosk till det som var tänkt, säger Lennart Eriksson. Det handlar om att nå ut till människor, informera om vad vi kämpar för och samtidigt sprida glädje.