Mina sidor

3 oktober 2010
Star of Hope / Hoppets Stjärnafotograf ställer ut på 591 Photography Gallery

Everts Liepinlauska. Foto: Mikael Good

Du har säkert sett Mikael Good´s engagerade bilder från Lettland i våra månadsbrev. Mikaels bilder kännetecknas av medmänsklighet, respekt och kärlek till människorna han möter. Han är bra på att levandegöra sina bilder på ett sånt sätt att de som ser dem känner sig närvarande och delaktiga. Så här säger Mikael själv om utställningen:

– Det är viktigt för mig att bjuda in betraktaren till ett personligt möte med dem jag porträtterar. Jag kanske är naiv men jag tror att fattigdomen kommer att utrotas när rika och fattiga möts. Genom mina bilder vill jag vara med och förmedla ett sådant möte!

– Jag blev inbjuden av Ulf Fågelhammar att ställa ut ”Greetings from Latvia – Sveicieni no Latvija!” på välrenommerade 591 Photography Blog för en månad sedan och jag tackade genast ja till erbjudandet! Att ställa ut på 591 Photography Blog är ett utmärkt sätt att nå ut till många människor runt om i världen och på så sätt skapa ett ökat intresse för Lettland vars tuffa ekonomiska situation tyvärr har kommit i skymundan i svenska tidningar. En journalist från franska Le Monde som jag hade kontakt med i våras tyckte att det var högst märkligt att det inte står så mycket om Lettland i svenska tidningar…

Här kan du se Mikael Good´s utställning på 591 Photography Blog

Förhoppningsvis kan utställningen 591 Photography Blog ge en ringar på vatten effekt och bidra till att letterna får den hjälp de så väl behöver för att åter komma på fötter. Du kan även se utställningen Greetings from Latvia på Modos arena Fjällräven Center i Örnsköldsvik fr o m den 1/11 t o m den 12/11.

Var med och hjälp Lettland genom att ge ett Julpaket till en utsatt familj

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.