Mina sidor

14 november 2011
Star of Hope / Hoppets Stjärna firar 30 år i Argentina

Lördagen den 12 nobvember firade Star of Hope / Hoppets Stjärna 30 i Argentina, samtidigt som man gjorde ett nytt avstamp inför framtiden. Star of Hope / Hoppets Stjärna vill förstärka arbetet bland de utsatta människorna runt Saenz Pena, framförallt för de som tillhör den etniska minoritetsgruppen Toba.
Med på tillställningen fanns leverantörer, samarbetspartner, lokala myndigheter samt Star of Hope / Hoppets Stjärnas generalsekreterare Lennart Eriksson:
– Det är fantastiskt att vara här tillsammans med dessa hjältar. Familjen Johansson med Kenth i spetsen har gjort ett stort arbete. De har räddat liv, höjt levnadsstandarden, utbildat och gett hopp till tusentals människor i området. Nu kör vi vidare in i framtiden. Vi har gjort mycket gott tillsammans, och mer ska vi göra.
Kenth Johansson svarar:
– Tack för allt stöd vi har fått genom åren från faddrar och institutioner. Utan denna hjälp hade vi inte kunnat genomföra allt vi gjort. Tack. Vi hoppas på fortsatt stöd så vi kan hjälpa ännu fler utsatta och fattiga människor till en bättre framtid.
Star of Hope / Hoppets Stjärna i Argentina:
Star of Hope / Hoppets Stjärna har arbetat i Argentina i snart 40 år, men det är nu 30 år sedan man registrerade organisationen hos myndigheterna. Under denna tid har vi främst arbetat med att utbilda barn som tillhör ursprungsbefolkningsgruppen Toba. Målsättningen har alltid varit att ge dessa barn, som lever som fattiga och marginaliserade i sina samhällen, en bra start i livet och kunskap om sina rättigheter och möjligheten att arbeta för att förverkliga dem.
I Argentina driver Star of Hope / Hoppets Stjärna också vatten- och husbyggnadsprojekt, matutdelningsprogram, ger stöd till gatubarnsarbete och, tillsammans med de lokala hälsomyndigheterna, en hälsovårdscentral. I Argentina har vi även byggt upp en organisation för katastrofhjälp som kunnat dela ut akut hjälp vid exempelvis översvämningar.
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.