26 februari 2010
”Hopp för Haiti” – en konsertkväll fylld av kärlek och engagemang

hopp_haiti_konsert_beskuren

Konserten ”Hopp för Haiti” tog plats i en fullsatt Filadelfiakyrka, där artister och publik tillsammans uttryckte sin kärlek och medkänsla till de drabbade i Haiti. Oavsett om man kom dit för att se sin idol, få information om Hoppets Stjärnas arbete eller för att man ville göra en god gärning så fanns det knappast något att klaga på när kvällen avrundades vid tiosnåret.

Det var en känslosam afton där kärlek, glädje, medkänsla och engagemang fyllde den fullsatta lokalen till taket. Publiken fick möta representanter från Haitikommittéen, se dansnummer och lyssna till framträdanden från artister som denna kväll bjöd på orgelfylld rockblues, gospel och stämningsfyllda covers på låtar av exempelvis Bruce Springsteen, Leonard Cohen och Marie Fredriksson.

En av de sista artisterna på scen var Sarah Dawn Finer, som inledde sitt framträdande med orden “tack snälla alla ni för den kärlek ni visar bara genom att vara här i kväll”. Carola, som var en av arrangörerna och som själv har ett långvarigt och varmt engagemang för Haiti visade bilder, film och sjöng med stor inlevelse. ”Jag är så stolt, glad och tacksam, sa hon med rörd stämma till publiken innan alla artister kom upp på scenen och tillsammans avslutade kvällen med att sjunga U2:s ”(Pride) In the name of love”, samtidigt som bilder på Haitiska barn uppfyllde väggen bakom dem.

Alla artister uppträdde gratis och pengarna som kom in från biljetter och insamling går oavkortat till Hoppets Stjärnas arbete i Haiti

Konserten ”Hopp för Haiti” arrangerades av Carola, Hoppets Stjärna och Haitikommittéen. Artisterna som medverkade var Sarah Dawn Finer, La Gaylia Frasier, Benjamin Wahlgren, Samuel Ljungblahd, Gabriel Forss, Peter Jezewski (Boppers), Nicole Saboune, Stefan Almqvist, Pandora och Carola. På scenen fanns också biståndsminister Gunilla Carlsson, Hoppets Stjärnas Lennart Eriksson, Svenska läkarteamet med flera. Kvällens konferencierer var ”Kicken” Lundqvist och Doreen Månsson.

hopp_haiti_konsert2

 

hopp_haiti_konsert3

 

hopp_for_haiti_sarah

 

hopp_for_haiti_publik

 

hopp5