Mina sidor

21 juli 2020
Hjälp oss över mållinjen!

En dyster konsekvens av pandemin är att så många barn fråntas sin möjlighet att gå i skolan. I 50 år har vi sett hur barn genom utbildning får chans att ta kontroll över sina egna liv. Det handlar om så grundläggande saker som att kunna läsa skyltar och tidningsrubriker; att fånga upp och förstå vad som pågår i världen omkring dig. Och ju sämre levnadsförhållanden du föds i, desto mer avgörande blir det här.
Det gäller inte minst för utsatta minoritetsgrupper som Tobafolket i Argentina. I år efter år har vi sett hur våra insatser där blir till trappsteg och språngbrädor för de barn som får chans att kämpa sig bort från föräldragenerationens misär. Och i höstas, efter 47 år, fick vi äntligen inviga vår första egna förskola i landet.
Vår ansvarige David Johansson är född i trakten och har länge drömt om den här dagen. Äntligen kan vi ge Tobafolkets barn bästa tänkbara förutsättningar att överbrygga klyftan mellan dem och landets vita majoritet. Det är en stor möjlighet – men samtidigt en utmaning.
Än saknas hjälpmedel och utrustning till lektioner och lekstunder, som byggklossar bollar och uteleksaker. De investeringar vi gör nu kommer glädja många årskurser av barn, och jag är säker på att vi tillsammans kan lösa det här redan nu i sommar. Jag är så stolt över David för hans engagemang, och så tacksam gentemot hans framlidna mamma Alba som planterade det här fröet redan för många år sedan
Låt oss förverkliga deras dröm!
Varma hälsningar
Star of Hope Hjälp oss över mållinjen! underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef
 

Ja, jag vill se till att förskolan blir klar redan i sommar! >>

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.