18 300! Ja, så många gånger har solen gått upp sedan Hoppets Stjärna grundades för 50 år sedan. Jag är stolt över varenda dag som verksamheten funnits, och glad över att få ge dig en tidning som berättar om vår resa.

När detta skrivs är jag nyss hemkommen från Filippinerna, där vi har arbetat i 39 år. Trots att vulkanen Taal fick ett utbrott mitt under besöket, och spred sin aska över oss i Manila, lyser andra ”minnesbilder starkare. Jag tänker på den gamla kvinnan som kom rusande emot mig, strålande av glädje, och ville tacka för huset vi byggde åt henne 2006.

Jag tänker också på de underbara barnen i slumområdet Taytay, där vi driver en skola för 1800 elever. Att se in i ett barns ögon och mötas av total tillit, och total kärlek, lämnar ingen oberörd. Jag önskar att du hade fått stå där med mig!

Vid mitt besök såg jag också den främsta utmaning som skolan står inför. Den vill jag nu ta mig an tillsammans med dig. Våra barn får utbildning från förskolenivå ända till årskurs 10, men det är inte längre tillräckligt. Grundskolan i landet har blivit 12-årig, enligt amerikansk modell, och den som bara går i 10 år får inte ta slutexamen.

Därför måste vi starta upp klass 11 och 12 snarast möjligt!

Vi har allt vi behöver – utom klassrum. Byggnaden är påbörjad, men inte klar. Det är vad som just nu stoppar oss från att kunna ge barnen en fullvärdig, collegegrundande utbildning.

Om man får önska sig en jubileumsgåva, då är det allt jag önskar mig:
Att vi redan i år ska kunna bygga färdigt skolan i Taytay.
Var med och gör det möjligt! Ge en gåva >>

Varma hälsningar


Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef för Hoppets Stjärna

Dela med dina vänner: