Mina sidor

21 april 2011
Hjälp från CIREC i Colombia

Tioårige Miguel Angel Suarez från Colombia har en medfödd lättare CP-skada som gör att han är förlamad i delar av högra delen av kroppen. Tidigare har han haft svårt att acceptera sin skada, men det har förändrats. Sedan han och hans mamma Adriana Lagos kom med i gruppen Amarte för ett och halvt år sen så har Miguel öppnat upp.
– Miguel var osäker på sig själv och lite instängd och utnyttjade inte sin sociala förmåga; säger psykolog Claudia Buitrago som är ansvarig för Amarte. Han är inte hundra procent ännu, men mycket bättre än tidigare.
Miguels mamma Adriana berättar att de kom i kontakt med CIREC och Amarte då hon var i CIREC’s butik för att köpa plastskenor till Miguels ben så att han skulle kunna gå lite bättre. Hon märker stor skillnad på Miguel.
– Han påpekar för folk att han inte är sjuk om de vill släppa honom före någon kö på grund av sitt funktionshinder, säger Adriana, Han vill inte uppfattas som sjuk eller annorlunda. Det tycker jag är bra.
Miguel går i årskurs fem och hans favoritämne är alla typer av sportaktiviteter.
– Jag vill bli sportstjärna när jag blir stor, gärna en bra fotbollsspelare som Messi eller Xavi”, säger Miguel under en paus i Amarte-rummet. Jag gillar att komma hit på fredagar. Roligast är klätterväggen, Det känns stort varje gång jag orkar kämpa mig ända upp.
Miguel har bra betyg i skolan och kommer bra överens med sina klasskompisar. Hans mamma har bytt jobb och jobbar nu lite mindre för att ha mer tid med Miguel och tycker det är bättre så.
– Jag ser många fördelar med Amarte, och jag har framför allt kommit närmare Miguel, säger Adriana. Vi får bra stöd och träffarna är nödvändiga på många olika plan. Och de olika aktiviteterna vi har för mammorna är också viktiga!
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.