Mina sidor

17 februari 2012
Gymnasietjejer samlar in till Rumänien

Två gymnasietjejer från Ludvika kände att de ville göra något för barn som lever i fattigdom. TIllsammans arrangerade de dans- och musikshowen ”En kväll att minnas”, som visas ikväll på Folket hus i Ludvika. Alla pengar som kommer in går oavkortat till barnhemsbarn i Rumänien.

Nathalie Wiss och Jenny Melin har arbetat med föreställningen ”En kväll att minnas” sedan i höstas. Syftet med showen var klart redan från början: Att samla in pengar till barnhemsbarn i Rumänien.

– VI hade samma idé om att på något sätt få ihop pengar till välgörenhet, så vi bestämde oss för att göra projektarbetet tillsammans, säger Nathalie Wiss till Ludvika nya tidning. Jenny Melin berättar att deras omgivning hjälpt till väldigt mycket med showen, och att Folkets Hus låter dem hyra lokalen billigt.

Vi på Hoppets Sjtärna är båda glada och tacksamma över att det finns människor som Nathalie och Jenny, som ger av sin tid och sitt engagemang för att ge barn en bra start i livet. Tack! Tack också till deras hjälpsamma omgivning och Folkets hus i Ludvika. Tillsammans gör vi det möjligt! 

Showen börjar klockan 19.00 på Folkets Hus Avenyn i Ludvika. Entrén för vuxna är 70 kronor och för barn 50 kronor. Under pausen säljs fika. Pengarna går genom Star of Hope till barnhemsbarn i Rumänien. 

GE BARN EN BRA START I LIVET DU MED – BLI BARNFADDER!

LÄS HELA ARTIKELN OM ”EN KVÄLL ATT MINNAS” HÄR 

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.