16 mars 2019
Guldsuccé för specialskolans elever

Skidåkning är en populär aktivitet för eleverna i lettiska Spares, en internatskola för barn med olika former av funktionsvariation.
Barnen deltar i flera olika tävlingar, och i år har framgångarna avlöst varandra. De senaste kom förra veckan, när eleverna Markus, Artis och Sintija ställdes mot talanger från Lettland, Estland och Ukraina i estniska Tehvandi.
Markus tävlade i 500 meter fristil – och vann guld.
Artis tävlade i enkilometersloppet – och vann guld.
Sintija, som stod på skidor för allra första gången i december, tävlade i enkilometersloppet för flickor – och vann också guld.
Hon och hennes skolkamrater är fantastiska förebilder, men de kommer från fattiga hem där föräldrarna inte har råd med utrustning eller tävlingsdräkter. Därför undrade skolans ledning om Hoppets Stjärnas lettiska partnerorganisation Velki Association kunde tänka sig att bekosta dräkter, så att barnen framöver skulle få känna sig som jämlikar med sina motståndare på tävlingarna.
Resultatet syns på bilden: Ett taggat, välklätt lag av duktiga talanger som med förväntan ser fram emot nästa tävlingstillfälle. De kommer bland annat tävla i distriktsmästerskapet, delta i Lettlands paralympiska tävlingar och få möta internationellt motstånd i grannlandet Estland.
Tack till alla som är med och lyfter dessa barns självkänsla!
Star of hope Guldsuccé för specialskolans elever spares Skidor 3
Star of hope Guldsuccé för specialskolans elever spares Skidor 2
Star of hope Guldsuccé för specialskolans elever spares Skidor 5