…och hjälp oss se till att de minns den av rätt anledning. Inte för att coronapandemin förstörde firandet. Nej, för att de mitt i denna svåra tid fick uppleva en härlig jul och glömma alla svårigheter för en stund.

Våra årliga julfester har blivit en älskad tradition runt om i världen. Varje år samlas barnen i våra skolsalar för att leka, skratta, sjunga, dansa, äta gott och få varsin julklapp. I år kommer mycket att bli annorlunda, men en sak är säker:
Covid-19 ska inte få stoppa oss från att ge våra barn en god jul!

Som vi alla vet är det här året inte som andra. I alla Hoppets Stjärnas länder, från Sydamerika till Asien, har skolor hållits stängda – men vi har fortsatt kämpa för våra barn. Vi har nått ut med matpaket till dem som fått
gå hungriga när våra skolkök hållit stängt.

I Kenya och Ghana har vi ordnat hemundervisning i utomhusmiljö, där det går lättare att hålla social distans.

I Filippinerna, Lettland och Rumänien har våra lärare och pedagoger försökt hjälpa barnen på distans. I romernas byar klädde sig våra eldsjälar i heltäckande skyddsutrustning för att kunna besöka alla barn i deras trånga hem.

Sakta men säkert ser vi nu hur skolor öppnar upp, i land efter land. I bland annat Haiti, Kenya, Ghana och Rumänien har barn välkomnats tillbaka under säkra former. Läget förändras från dag till dag – så hur kommer det att se ut till julhelgen? Det vet vi inte än.

Men vad vi vet, det är att varenda unge ska få uppleva ett julfirande! Där det går att göra under säkra former, där kommer vi att ordna småskaliga julfester för barnen. På andra håll kommer vi att ge oss ut med mat, dryck och julklappar för att besöka barnen, antingen i deras byar eller i deras hem. Var de än bor, och hur läget än ser ut, vill vi se till att de får känna hopp.

Du kan få det att hända! Var med och sprid julglädje bland våra barn! >>

 

Dela med dina vänner: