Mina sidor

7 maj 2012
Ge morsdagskärlek till fler!

Ge morsdagskärlek med Star of Hope! Morsdag närmar sig! Våra medarbetare i Rumänien planerar just nu årets morsdagsläger, där föräldrar till barn med funktionsnedsättningar får mötas, utbyta erfarenheter och vila.

För en utarbetad mamma, som kämpar för att sätta mat på bordet samtidigt som hon slåss mot ett intolerant samhälle för sitt barns rättigheter, är lägret ovärderligt. Där får hon äntligen träffa andra som är i samma situation, uppleva samhörighet, stöd och kärlek. Hon får även viktiga kunskaper om vilka rättigheter hennes barn faktiskt har samt utbildas av duktiga pedagoger och sjukgymnaster om hur hon kan ta hand om sitt barn på bästa sätt.

Stefaniu, mamma till en pojke med Downs syndrom, besökte lägret 2011:

”Mitt namn är Stefaniu och har en pojke med Downs syndrom och ett hjärtfel. Jag fick komma på konferensen 2011. Detta var första steget för mig, den första konferensen jag fick komma på och träffa andra kvinnor som är i samma situation. Jag tycker det arbete som Star of Hope lägger ner är otroligt viktigt och hjälpsamt för mammor som försöker övervinna kritiska situationer. Personligen anser jag mig vara lyckligt lottad som fått hjälp, moraliskt stöd och kunskap av Star of Hope Rumänien. Dessa konferenser låter en veta, förstå och acceptera det liv vi nu lever, ett liv fyllt av motgångar och osäkerhet i ett land där man får väldigt lite stöd eller förståelse från stat eller samhället i stort. Konferensen jag gick på hade titeln ”Vinnande kvinnor” och jag hoppas på att kunna fortsätta vinna över rädslan inför det okända, alltså den rädsla och oförståelse som samhället visar våra barn

Sprida morsdagskärlek där det behövs som mest – GE EN GÅVA HÄR!

Du kan också ge bort morsdagskärlek till en mamma nära dig. På vår webbshop hittar du fina gåvobevis som berättar att hennes present just nu sprider kälek och uppmuntran hos en fattig mamma, mormor eller farmor i östeuropa eller något av världens fattiga utvecklingsländer. 

TILL VÅR WEBBSHOP! 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.