16 november 2020
Ge hoppet vidare!

När du ger bort en höna eller get i julklapp, då är det bara början. Låt oss berätta om hjälpens fortsatta resa!

”Vad ska jag göra av alla saker?”

Vi har alla tänkt den tanken, eller hur? För varje födelsedag och julfirande blir det alltmer trångt i våra skåp och lådor. Vissa gåvor kanske bara används ett par gånger, om ens det, innan de blir liggande och samlar damm.
Star of hope Ge hoppet vidare! Monthly newsletter November 2020 BIG 002
Det är ett av många skäl till att våra julgetter och julhöns har blivit så uppskattade. Dina nära och kära får varsitt gåvobevis, och själva djuren flyttar hem till utsatta familjer som verkligen får glädje av dem. På landsbygden i länder som Rumänien, Kenya och Haiti finns det barn som just nu längtar efter din julgåva. Särskilt i dessa pandemitider, där ekonomisk kris och massarbetslöshet har slagit allra hårdast mot de redan utsatta. De som nätt och jämt hade mat för dagen innan, de somnar hungriga ikväll.
De djur som familjerna får ta emot ger mjölk, ägg, killingar och kycklingar. Dessutom ökar de i värde med tiden och kan vid akuta behov säljas för pengar. För familjer utan andra besparingar innebär det här en ovärderlig trygghet.

Och allt det här, det är som sagt bara början.
Hjälpen, och hoppet, kommer att skickas vidare.

Star of hope Ge hoppet vidare! Monthly newsletter November 2020 BIG 022
Varje barn som får en höna tar med sig ägg till skolan, så att de blir till glädje för alla. Och varje barn som får ta emot en get lovar att ge bort den första killingen till ett annat barn, i en annan behövande familj. Nästa barn avger samma löfte – och så fortsätter det. En get får ofta sin första kull inom 18 månader, så på några få år hinner det födas barn, barnbarn och barnbarnsbarn. För varje generation ges hoppet vidare till ännu ett barn, och ännu en familj.

Och allt börjar med dig.

Det val du gör idag startar den här kedjan av givande, och den har inget slut i sikte. Låt nära och kära slippa prylar som de varken önskat sig eller behöver. Ge bort en julklapp som räcker i decennier!

Ge bort ett jul-djur! >>

 
Star of hope Ge hoppet vidare! Monthly newsletter November 2020 BIG 006
Star of hope Ge hoppet vidare! Monthly newsletter November 2020 BIG 033