Mina sidor

16 november 2017
Ge bort världens bästa julklapp!

Tänk att snart är det jul igen! Jag är väldigt förtjust i våra jultraditioner; såväl gamla som nya. En av mina favoriter är Hoppets Stjärnas utdelning av boskap till utsatta familjer. Det här är något som vi gör vartenda år – men är det inte det som julen handlar om? Att återupprepa de goda traditioner som vi vet sprider glädje och gör vår värld lite bättre. Sedan 2009 har vi jobbat målinriktat med att dela ut getter, framför allt till Haiti, och vi har sett fantastiska resultat. Djuren blir inte bara till hjälp i vardagen utan fungerar dessutom som ett sparkapital för dem som aldrig ägt ett bankkonto. Känslan av att äga något värdefullt skapar dessutom stolthet och ger en ökad känsla av trygghet inför framtiden. Vi har sett hur viktigt allt det här är, och det har fått oss att fortsätta i år efter år.
I år har vi lagt extra fokus på Rumäniens romer. Vi ser att de är en grupp som verkligen har behov av den här insatsen, och vi ser hur de med hjälp av eget boskap lyckas ta ytterligare steg att bli självförsörjande. Samma slags hjälp når ut till våra projektländer runtom i världen, och det fina med den här traditionen är att den skapar dubbel glädje. Du gör en oerhört viktigt insats för människor som nästan inget har, och samtidigt får du glädja en medmänniska med ett gåvokort som visar vilken fantastiskt insats som sker i deras namn.
Vänta inte – gör det nu! Jag vet att den insatsen kommer att vara avgörande för familjer som lider. Var med och ge bort världens bästa julklapp!
Varma hälsningar
Star of Hope Ge bort världens bästa julklapp! ulrika kallin underskrift
Ulrika Kallin, Verksamhetschef
Var med du också och ge bort världens bästa julklapp!
Du också kan ge bort julklappar med gåvobevis via nätet! På hemsidan hoppfull.se hittar du både träd, getter, höns, kor och mycket annat som gör julen lite godare. Till hoppfull.se

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.