Jag minns hur mamma tog mig till bokhandeln inför varje nytt läsår. Där köpte vi omslagspapper till mina skolböcker och suddgummin med doft. Än idag kan jag känna doften. Jag minns hur jag satt och luktade på dem och bara myste. Jag minns också hur viktigt det var att välja glansigt omslagspapper med motiv och mönster som kändes utmärkande för just mig. Då trodde jag att papperet bara var för syns skull. Först senare förstod jag att det skulle skydda skolböckerna som jag fick till låns. Ett väldigt fint system, när man tänker på det.

Jag hade förstås haft helt andra känslor inför skolstarten om mamma våndats över att inte ha råd med mina skolböcker.

Tyvärr ser det ut så i många länder, och Filippinerna är ett av dem. När skolmaterialet måste köpas för dyra pengar exkluderas de fattigaste barnen på ett ögonblick. Så vill vi inte ha det. Inte i våra skolor. Inför skolstarten vill vi se till att alla skolbarn får allt de behöver.

Först vill vi fylla skolan i Taytay med böcker, block, papper, pennor och suddgummin.

Sedan vill vi fylla den med den största skatten av alla: Våra skolbarn. Springande, skrattande och ivriga att få lära. Det är för deras skull vi finns.

Det tål att sägas igen:
Efter ett långt, svårt år förtjänar barnen verkligen en härlig skolstart när de väl återvänder.

Var med och gör det här till en fantastisk händelse i deras liv genom att klicka här!

Jag blir inte bara glad när jag ser alla bilder på vår nya, fina
filippinska skola. Nej, jag blir också rörd, för jag ser något mer än en byggnad: Jag ser alla de faddergåvor som byggt upp skolan, bit för bit.

Glöm aldrig att det är ni som gjorde detta möjligt! Tusen, tusen tack!

Hoppfulla hälsningar,

Ulrika K Eriksson, Verksamhetschef

Dela med dina vänner: