22 juli 2011
Gatumålningar, teckningstävling och brandkårsutryckning

Ett av

I början av sommaren var det dags för årets ”Days of Inclusion”, en form av gatutävling som hålls framför stadshuset i Dorohoi; Rumänien.

Tävlingen ordnas av Dorohoi kommun tillsammans med skolor och frivilligorganisationer. Nästan 300 barn deltog; från skolor, förskolor och så ”våra” fadderbarn från Hoppets Stjärnas center i Dorohoi. Än en gång fick våra barn visa att de hör hemma i samhället och att de kan umgås med andra barn och deras teckningar var minst lika uppskattade som de andra.

Förutom teckningstävling där gatan målades var det cykel- och löpartävlingar, information om första hjälpen och demonstration av brandkåren som visade hur de fungerar i en nödsituation. Barnen var speciellt imponerade av den stora brandbilen.

Dagen avslutades av borgmästare Dorin Alexandrescu som höll i prisutdelning och utdelning av godis och lite annat som uppskattades mycket av barnen. På det hela taget, en riktigt rolig dag!

Som fadder för vårt arbete i Rumänien kan du var med och ge fler barn med särskilda behov en möjlighet att bli en del av sitt samhälle.

Fler gatumålningar

På det hela taget, en mycket lyckad dag för våra fadderbarn i Rumänien