Mina sidor

12 januari 2012
Från hopplöshet till Hopp – Emmanuella fick en familj, omvårdnad och går nu i skolan

Strax efter jordbävningen hittades den då tvååriga Emmanuella ensam på en gata i Rigaud. Hon var smutsig och bar alla tecken på undernäring, som missfärgat hår, tunna armar och ben och en mage som svullnat till en liten ballong. Men kanske värst av allt: Emmanuella var fullkomligt ensam. Hennes mamma hade begravts under rasmassorna och pappan hade inte setts till på länge.

Star of Hope har följt Emmanuella och berättat om hennes liv sedan jordbävningskatastrofen 2010. Hennes livsöde är hjärteknipande och berör några av våra allra värsta rädslor: Att uppleva en fruktansvärd katastrof. Att förlora sin familj. Att bli ensam kvar. Att små barn, som är så hjälplösa, kan fara så illa i vår gemensamma värld.

Men det är inte det sorgliga i Emmanuallas liv som vi vill fokusera på, utan faktumet att hon fått hjälp. Att hennes livssituation gått från hopplös till hoppfull. Emmanuella är ett av de barn som fått hjälp – hon hittades av sjubarnmamman Francoise, undersöktes av Star of Hopes läkare och fick snabbt vård. Hon fick en fadder och kunde under hösten 2011 börja förskolan. Lite blyg och tystlåten kanske, men omhändertagen, älskad och vid liv. 

Emmanuella är ett av alla de barn som efter jordbävningskatastrofen befann sig i en fullkomligt hopplös situation. Tack vare stödet från faddrar och givare i Sverige finns det idag hopp för Emmanuella.

emmanuella_4

HJÄLP BARN SOM EMMANUELLA – BLI FADDER!

Om du inte har möjlighet att ta ett fadderbarn:

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.