12 januari 2012
Från hopplöshet till Hopp – Emmanuella fick en familj, omvårdnad och går nu i skolan

Strax efter jordbävningen hittades den då tvååriga Emmanuella ensam på en gata i Rigaud. Hon var smutsig och bar alla tecken på undernäring, som missfärgat hår, tunna armar och ben och en mage som svullnat till en liten ballong. Men kanske värst av allt: Emmanuella var fullkomligt ensam. Hennes mamma hade begravts under rasmassorna och pappan hade inte setts till på länge.

Star of Hope har följt Emmanuella och berättat om hennes liv sedan jordbävningskatastrofen 2010. Hennes livsöde är hjärteknipande och berör några av våra allra värsta rädslor: Att uppleva en fruktansvärd katastrof. Att förlora sin familj. Att bli ensam kvar. Att små barn, som är så hjälplösa, kan fara så illa i vår gemensamma värld.

Men det är inte det sorgliga i Emmanuallas liv som vi vill fokusera på, utan faktumet att hon fått hjälp. Att hennes livssituation gått från hopplös till hoppfull. Emmanuella är ett av de barn som fått hjälp – hon hittades av sjubarnmamman Francoise, undersöktes av Star of Hopes läkare och fick snabbt vård. Hon fick en fadder och kunde under hösten 2011 börja förskolan. Lite blyg och tystlåten kanske, men omhändertagen, älskad och vid liv. 

Emmanuella är ett av alla de barn som efter jordbävningskatastrofen befann sig i en fullkomligt hopplös situation. Tack vare stödet från faddrar och givare i Sverige finns det idag hopp för Emmanuella.

emmanuella_4

HJÄLP BARN SOM EMMANUELLA – BLI FADDER!

Om du inte har möjlighet att ta ett fadderbarn: