26 februari 2013
Foundation day firades på vår skola i Taytay, Filippinerna

Star of Hopes skola i Taytay

I februari firades för 24 året i rad grundandet av Star of Hopes skola i Taytay, Filippierna. Festligheterna bestod av tal, olika tävlingar som basket-, skriv- och talangtävlingar, men även färgglada dansuppvisningar som eleverna övat på under flera veckor.

Under strålande sol fylldes skolgården med hundratals barn i vackra kläder som dansade och sjöng. Några av danserna och kläderna hade anknytning till landets historia och kultur, som exempelvis ”Bulaklakan” – en blomdans för att hedra Jungfru Maria. Sedan visade barnen en dans som kallas ”Banaue Rice Terraces”, som symboliserar de vackra risterrasserna i norra Filippinerna.

Därefter följde dansen ”Ati-atihan” där vapen och eld ingår och som sägs härstamma ända ifrån de första bosättarna på öarna och ”Daklisan Festival”, i vilken de visar sin uppskattning till beskyddare i fiskebyn La Paz för dennes skydd under fisketurerna.

Sedan Star of Hopes skola byggdes i slumområdet Taytay för 24 år sedan har över 77 000 elever fått en utbildning här. Barn som annars kunnat stå utan skolgång. Tillsammans med faddrar och givare skapar vi framtidshopp och utveckling där det behövs som mest! För hur ska ett barn kunna resa sig ur fattigdom om han eller hon inte kan läsa eller skriva, alltid är hungrig eller sjuk?

Bli Stjärnfadder du med eller ge en gåva som gör skillnad.

0B2U3551

0B2U3839

0B2U3831

 

I 2012 fanns vår fotograf Dennis Thern på plats under foundation day.

Titta gärna på hans fina foton från det årets firande!