De senaste dagarnas regnoväder har lett till omfattande översvämningar i Filippinernas huvudstad Manila. I Taytay, ett fattigt område där Star of Hope driver ett av sina skolprojekt, når vattnet till midjan.

Nedersta våningen i skolan är översvämmad. Högre våningar fungerar som tillflyktsort för boende i området. Det är svårt att komma fram på telefon och e-post, då mycket av kommunikationen är drabbad.

Vi kommer hjälpa till med vad vi kan, så fort vi vet vad som behövs. GE EN GÅVA redan idag för att hjälpa de som drabbats! 

GE EN GÅVA HÄR

Fattiga familjer drabbas hårdast av översvämningar

En grupp barn paddlar över Star of Hopes skolgård i Taytay. På vissa ställen i Manila når vattnet upp till midjan eller huvudet på en vuxen. 

de senaste dagarnas regn har orsakat svåra översvämningar i Taytay, Filippinerna

De värst drabbade är, som alltid annars, de redan fattiga. De bor på särskilt utsatta områden, nära floder och i enkla skjul som inte har mycket att sätta emot när ovädret kommer. 

skolgården på Star of Hopes skolprojekt i Taytay

Hittills har nio personer omkommit i de senaste dagarnas regnoväder. De bodde alla i enkla skjul på osäker mark, som rasade på grund av regnet.

kjnwrgjjskolgården i taytay

Star of Hopes skola i Taytay står under vatten

Inuti skolan i Taytay når vattnet upp till knäna. Vår personal på plats har arbetat hårt med att rädda datorer, böcker och annat material. Skolbänkar och byggnader riskerar att drabbas av svåra vattenskador. De övre våningarna fungerar som tillflyktsort för de drabbade i området. 

BLI LANDSFADDER STÖD TILL FILIPPINERNA HÄR!

Dela med dina vänner: