2 oktober 2016
Fotbollsyra på landsbygden

Fredagen den 20 maj 2016 blev en oförglömlig dag för människorna i Dano med omnejd. Då invigdes Soder Star, den största – och enda – fotbollstadion i sitt slag på Haitis landsbygd.
Den nya fotbollsarenan mäter 50 x 80 meter och omges av läktarplatser med omklädningsrum och duschar i nära anslutning. Hoppets Stjärna har kunnat genomföra satsningen tack vare generös finansiering från Söderberg & Partners och deras vice vd Erik Rosengren, som var på plats vid invigningen tillsammans med Hoppets Stjärnas Maria Presson.
– Det känns fantastiskt att ha fått vara med om detta, säger hon. Här har vi fått chansen att göra något som inte handlar om direkt överlevnad, men som kommer att bringa glädje, gemenskap och framtidshopp till otroligt många människor. I skolan kommer det här att lyfta fotbollen för både flickor och pojkar. Samtidigt blir det ett lyft för hela bygden när fotbollslag från andra städer kommer hit för att spela.

Star of hope Fotbollsyra på landsbygden invigning fotboll haiti
Maria Presson och Erik Rosengren gladdes över vad de fick se vid invigningen.

I Haiti, där fotboll är den klart populäraste sporten, var det här en stor händelse. En liknande satsning har aldrig tidigare gjorts på den haitiska landsbygden. Vid invigningen närvarade nationella myndighetsrepresentanter, och såväl tidningar som tv- och radiostationer dokumenterade händelsen.
Räkna med att arenan kommer bli en pulserande samlingspunkt för människorna i området!