23 december 2020
Förgyll barnens jul!

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.”
Den här vackra bönen beskriver hur vi alla måste tänka i dessa tider. Det är klart att man blir upprörd över allt lidande som Covid-19 har fört med sig, men vår ilska kommer inte att förändra något. Vi måste acceptera att pandemin påverkar oss alla – och sedan fokusera på vad vi kan göra för att hjälpa varandra. Det är vad Hoppets Stjärna gör just nu, runt om i världen: Vi lägger allt fokus på att hjälpa våra barn.
Julen är ju en tid då vi svenskar bokstavligen möts av mycket mörker utanför våra fönster. Det har vi löst genom att tända ljus av alla slag: ljuslyktor, ljusstakar, julstjärnor och adventsljus. Låt oss nu göra samma sak för barnen i våra projektländer! Låt oss tända så många ljus vi kan i deras liv, nu när de som bäst behöver det. Pandemin har lett till skenande arbetslöshet, djupare fattigdom och hungrigare barn. Vi är oerhört stolta över våra lokala projektledare som i denna svåra situation har kämpat outtröttligt för barnen. Nu, mitt i pandemins mörker, vill vi se till att varje barn får uppleva en riktig högtidsstund. Ett barn förtjänar att känna glädje – särskilt när det är jul. Genom en gåva till julfester och julpaket får du ljuset att återvända till barnens liv.
Jag tänker på vad min pappa alltid sa:
Det är bättre att tända ett ljus, om än så litet, än att förbanna mörkret.

Var med och sprid julglädje bland våra barn! >>

Varma julhälsningar,
Star of hope Förgyll barnens jul! underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef