Företagserbjudanden

Läs mer

Hoppets Stjärnas verksamhet

Hoppets Stjärna har funnits sedan 1970 och har därmed nästan 50 års erfarenhet inom bistånds- och utvecklingsarbete. Vår verksamhet granskas årligen av såväl Givarguiden som Svensk Insamlingskontroll, och vårt 90-konto gör att du kan känna sig trygg i att medlen når fram dit de ska och används på rätt sätt.

Med 90 kontinuerligt stödda projekt på fem kontinenter kan vi föreslå lämpliga projekt som passar just ditt företags verksamhet och profil. Våra insatser är alltid långsiktiga och anpassade för behoven på varje ort.
Stort fokus ligger på utbildning och utbildningsstöd, matservering och matutdelning, hälsofrämjande insatser, byutveckling genom bland annat brunnsborrning och boskapsutdelning samt nödinsatser i samband med katastrofsituationer. I Östeuropa ger vi stöd och rehabilitering för barn med funktionsnedsättning och bedriver attitydsförändringsarbete på nationell nivå.

Närhet till de ansvariga

I varje projektland finns visioner som bara väntar på att förverkligas, och för oss är det en styrka att inte ingå i någon global koncern där beslutsfattandet sker på huvudkontor i Brüssel eller New York. Vi står på egna ben, med huvudkontoret på svensk mark och en relativt liten administrativ organisation där du lätt kan få direktkontakt med de högst ansvariga. Det ger möjlighet till ett nära samarbete med personliga möten.

Närhet till projekten

Eftersom vi driver våra egna projekt i varje land är det dessutom alltid nära från ord till handling. Ingen verksamhet är mer än ett telefonsamtal bort. och de ekonomiska medlen skickas direkt från Sverige till projektlandet. Vi ger kontinuerlig uppföljning kring det arbete som bedrivs och hjälper gärna våra samarbetspartners att besöka sina projekt på plats.

Varmt välkommen att ta kontakt med oss eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig!
Vi ser fram emot att få skräddarsy ett samarbetsförslag utifrån dina önskemål.

 Skriv in ditt telefonnummer så hör vi av oss:

Ni kan också kontakta Hans Hägglund:
Telefon: 070-326 95 97, 070-551 89 32
E-post: hans.hagglund@starofhope.org

Företagserbjudanden

Som vi beskrev så har vi en närhet till våra projekt och de ansvariga och därmed en unik möjlighet att skräddarsy projekt som passar just er.

Vi har några fasta erbjudanden som ni kan välja, vi har även några större pågående projekt som man kan stödja. Hittar ni inte något som passar er så hör av er med ert önskemål.

Vill du ge en gåva kan du göra det på vår gåvosida

Helhjärtat för romerna
Vår största satsning de senaste åren handlar om att ge stöd till utsatta romska familjer i östra Rumänien. Målet är att den generation romer som växer upp idag aldrig ska behöva tigga på gatorna. På fem resurscenter i fem byar får barnen mat, läxhjälp och extraundervisning samt dusch- och tvättmöjligheter, men det krävs också insatser i barnens hem:
Brunnsborrning, husrenovering, byten av fönster och dörrar samt utdelning av möbler, boskap, utsäde och jordbruksredskap.
Genom att finansiera sådana insatser kan ditt företag göra avgörande och bestående skillnad för en utsatt familjs livssituation.

 

 

Läs mer om romerarbetet

Skolprojekt Jimba
På landsbygden utanför kuststaden Mombasa i Kenya ligger byn Jimba. Här driver vi ett skolprojekt för över 300 elever, men efterfrågan på utbildningsplatser från traktens familjer är mycket större än så. Därför planerar vi för en omfattande om- och utbyggnad av skolområdet med bland annat skolkök, toaletter, fler klassrum och en lekplats. Arbetet har inletts i den mån som våra resurser tillåtit, men vi behöver fler som är med och stödjer satsningen för om den ska kunna realiseras i sin helhet.
Skolprojekt Marigot
I den haitiska byn Marigot ligger en skola som ger utbildning till 250 barn i årskurs 1 till 6. För dessa barn är skolan livsviktig. 85 % godkända resultat vid de nationella proven vittnar om framgångsrik undervisning – men skolan hotas ändå av nedläggning. Regeringen i Haiti har nämligen lagstiftat om att varje grundskola ska ge undervisning upp till årskurs nio, och inom ramen för de befintliga lokalerna finns ingen möjlighet att utöka med fler klasser i Marigot. Räddningen för verksamheten vore att bygga en ny skola på ett markområde som är till salu en halv kilometer därifrån. Som hel- eller medfinansiär kan ditt företag lägga grunden för ett nytt kapitel för utbildningsverksamheten i byn.
Vattenbrunnar
Tillgången till rent vatten är grundläggande för liv och hälsa, men fortfarande tvingas 663 miljoner människor att försöka klara sig utan detta. Hoppets Stjärna jobbar kontinuerligt med att förändra det här genom brunnsborrningsprojekt i och omkring de byar där vi bedriver verksamhet.
Levande gåvor
Såväl boskap som trädplantor går att investera i. Djur som getter, höns och kor blir en värdefull tillgång för familjer som i hög grad lever av vad jorden ger.
I Haiti satsar vi också på att plantera nya träd i områden, vilket bland mycket annat motverkar erosion och ger skydd mot insvepande orkaner.
Företagsfadder
Som företagsfadder främjar du långsiktig utveckling genom att ge kontinuerligt stöd till utvalda projekt, eller till enskilda barn, med ett valfritt belopp varje månad eller år.

Återkoppling

Vi är flexibla när det gäller vilken återkoppling ni önskar. Allt från att få ett mail med uppdatering, egen hemsida där ni kan följa projektet till att ni själva besöker ert projekt. Vid större engagemang kan ni även ha direktkontakt med ansvariga för projektet i landet, allt för att ni ska känna er trygga med oss samarbetspartner och att er gåva används rätt.

Dela med dina vänner:

Facebook          Instagram          twitter          Star of Hope Play


Kärrsjö 136 | 890 54 Trehörningsjö | Telefon: 0662-461 00 | info@starofhope.org

90-konto

Givarguiden

Facebook          Instagram          twitter          Star of Hope Play

90-konto

Givarguiden


Kärrsjö 136 | 890 54 Trehörningsjö
Telefon: 0662-461 00 | info@starofhope.org