Varje dags serveras tusentals barn världen över näringsrik och mättande mat på något av våra projekt. Men vad äter de, och hur går det till när maten inhandlas?
Våra medarbetare i Ghana berättar:
I nordöstra Ghana ligger Baare, ett av många förskoleprojekt som Star of Hope/Hoppets Stjärna stöttar. Förutom omsorg, utbildning och hälsovård, får barnen här också näringsriktig mat. Detta är extra viktigt i detta område, som ofta drabbas av torka.
Maten består av lokalt odlat ris, bönor och gari, som inhandlas av skolans kokerskor på marknaden. Riset och bönor mäts upp i skålar, som rymmer tre liter. Under tiden diskuterar och prutar man på priset, för att pengarna ska räcka så långt som möjligt. Gari, som framställs från cassava-roten, köps i säckar.
Kombinationen av dessa tre matprodukter; ris, bönor och gari, skapar en näringsrik, mättande och god skollunch för våra fadderbarn i Ghana och gör att de orkar studera och leka. /Ambrose, projektledare Ghana