1 juni 2012
Följ med på marknad i norra Ghana!
Varje dags serveras tusentals barn världen över näringsrik och mättande mat på något av våra projekt. Men vad äter de, och hur går det till när maten inhandlas?
Våra medarbetare i Ghana berättar:
I nordöstra Ghana ligger Baare, ett av många förskoleprojekt som Star of Hope/Hoppets Stjärna stöttar. Förutom omsorg, utbildning och hälsovård, får barnen här också näringsriktig mat. Detta är extra viktigt i detta område, som ofta drabbas av torka.
Maten består av lokalt odlat ris, bönor och gari, som inhandlas av skolans kokerskor på marknaden. Riset och bönor mäts upp i skålar, som rymmer tre liter. Under tiden diskuterar och prutar man på priset, för att pengarna ska räcka så långt som möjligt. Gari, som framställs från cassava-roten, köps i säckar.
Kombinationen av dessa tre matprodukter; ris, bönor och gari, skapar en näringsrik, mättande och god skollunch för våra fadderbarn i Ghana och gör att de orkar studera och leka. /Ambrose, projektledare Ghana
Genom att klicka på ”Skicka” samtycker du till att få nyhetsbrev skickade till din angivna e-postadress enligt gällande integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.