6 april 2018
Familjen Coroblea i Rumänien

För sju månader sedan blev det rejält med tillökning hos familjen Coroblea. Tamara födde David – och samma dag fick geten tvillingar. Nu har grannfamiljen fått den ena killingen, och på så vis fortsätter utdelningen av boskap att förbättra livet i den rumänska byn Dimancheni.
Av Hoppets Stjärna fick familjen Coroblea tre getter som alltså snart blev fem. Fyra av dem bor kvar på gården medan den ena killingen, enligt principen för getprojektet, har skänkts till en behövande familj i grannskapet. På så vis sprids hjälpen vidare.
– Getterna har varit ett väldigt bra stöd för oss, säger mamma Tamara. För vi vet här i Rumänien att getmjölk ger bra näring för barnen.
Hon står med babyn David i famnen i det rum på cirka 12 kvadratmeter där alla åtta familjemedlemmar sover. Golv, väggar och fönster är täckta med tyg för att hålla kylan ute om vintern. Scenen skulle kunna utstråla hopplöshet, men i Tamaras ögon glimmar hopp. Hopp om att hennes barn ska få ett bättre liv än hon har haft. Hopp när hon ser ner på David i sin famn, och på åttaåriga Alexandra som har fått hjälp på Hoppets Stjärnas resurscenter efter skoltid.
– Jag gillar a-l-l-a ämnen! förkunnar hon glatt.
– I år fick hon högsta betyg i allihop, berättar Tamara stolt.
Star of hope Familjen Coroblea i Rumänien cor 101
Star of hope Familjen Coroblea i Rumänien cor 103
Star of hope Familjen Coroblea i Rumänien cor 104
Star of hope Familjen Coroblea i Rumänien 3333