Mina sidor

Gåvokorg

19 augusti 2013
Familjekonferens i Transylvanien

Star of Hope personal

Efterlängtad konferens invigdes på måndagskvällen. Hundratals deltagare samlades på en konferens för familjer som har barn med särskilda behov i staden Moeciu de Sus i det vackra Transylvanien i Rumänien. Från Star of Hope/Hoppets Stjärna i Sverige deltog bland andra Ulrika Kallin och Maine Olofsson och från USA Maria Presson.

Föreläsare

Det var för fyra år som Star of Hope/Hoppets Stjärna startade de uppskattade konferenserna tillsammans med Star of Hope Rumänien.

– Förra året så inbjöds även papporna att närvara och i år har vi inbjudit hela familjerna, berättar Ulrika direkt från Rumänien. Konferensen är oerhört viktig för utvecklingen i Rumänien. Star of Hope/Hoppets Stjärna har arbetat i Rumänien i mer än 20 år och framförallt verkat för att barn med funktionsnedsättningar skall få ett berättigat människovärde. Arbetet har belönats vid två tillfällen av presidenter i Rumänien genom att tilldela riddarorden till Star of Hope/Hoppets Stjärnas ledare. 

– I många fall har mödrar anklagats när familjen fått ett barn med funktionsnedsättning. Detta har lett till slitningar inom familjen och barnet har inte varit önskvärt. Men genom vårt uthålliga arbete har vi lyckats skapa en förändrad syn på barnen, säger Ulrika..

konferensdeltagare

Tidigare år har konferensen koncentrerats på mödrar som uppmuntrats i sin roll som mammor till barn med funktionsnedsättning. Förra året inbjöds för första gången fäder till konferensen och i år har hela familjer slutit upp.
– Det var fantastiskt att se dessa familjer och deltagarantalet är långt över vad vi har planerat. Och vi vet utifrån vår uppföljning av arbetet att de tidigare konferenserna har gett positiva resultat. Årets konferens kommer betyda väldigt mycket för utvecklingen i Rumänien. Så ha oss gärna i tankarna den här veckan, avslutar Ulrika.

Bli fadder du med eller ge en gåva som gör skillnad.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.