Mina sidor

27 oktober 2020
Ett julpaket från dig kan bli ett ljus i mörkret

Minns du den där gången när mörkret fick ljuslågan att slockna?
Nej, det har nämligen aldrig hänt. När tillvaron känns mörk ska vi påminna oss om det här:
Sedan tidernas begynnelse har det alltid varit så att även de svartaste av skuggor flyr från det allra minsta ljus som tänds. För utsatta familjer runtom i världen kan ett julpaket från dig bli detta ljus i mörkret.

Vem ska få ditt julpaket?

2020 går mot sitt slut. Snart kommer vintern sänka sig över ett år präglat av rädsla, sjukdom och sorg i coronavirusets spår. Pandemin har dessutom fått fattigdomen och matbristen att öka bland redan utsatta familjer i våra projektländer.
Glädjande nog finns det något konkret som du och jag kan göra för dem.
I snart 30 år har Hoppets Stjärnas julpaket spridit glädje i fattiga hem runt om i världen. Det är en älskad tradition, både bland oss svenskar som ger bort paketen och bland de familjer där barnen ivrigt räknar ner till våra efterlängtade besök. Deras känslor inför ditt julpaket kan jämföras med svenska barns nervpirrande väntan på jultomten. När ett julpaket öppnas tindrar barnens ögon lika starkt oavsett om det sker i Lettland, Filippinerna, Argentina, Haiti eller Kenya.
Vi står redo att agera, tillsammans med dig. Ett historiskt år som detta, när barn och vuxna i varje land har tvingats utstå extra hårda prövningar, kommer varje julpaket att sprida ännu större glädje. För många familjer handlar det rentav om överlevnad. Dessutom väcker vi nytt liv i deras hopp, och hoppet driver människor att kämpa vidare.

Så packar ni ett digitalt julpaket

Den här sidan är till för er som gärna vill packa era julpaket själv. Det smidigaste sättet att ge bort ett paket är som alltid att göra en insättning via det bifogade inbetalningskortet. Men om ni vill att givandet ska kännas mer påtagligt, kanske för att göra er goda gärning lättare för barn eller barnbarn att förstå, erbjuder vi också möjligheten att packa julpaket digitalt.

  1. Gå in på www.hoppfull.se och välj vart paketet ska skickas.
  2. Välj bland alla varor i vår julpaketsbutik och fyll paketet, klick för klick. Det finns också möjlighet att välja bland färdigpackade paket till fasta priser.
  3. Skriv in era kontaktuppgifter och, om ni vill, en personlig julhälsning på engelska till den familj som ska få paketet.Vid behov översätts den till rätt språk av våra medarbetare.

Sådär! Nu har ni gjort världen lite bättre. Medan många nöjer sig med att önska god jul har ni sett till att julen verkligen kommer bli riktigt, riktigt god för en utsatt familj, någonstans på jorden. Fantastiskt jobbat!
 

Du kan även ge en gåva till julpaket >>

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.