Den nya skolbyggnaden vid vår stora skola i filippinska Taytay är snart klar. Den är uppkallad efter Hoppets Stjärnas enastående grundare, Erik Gunnar Eriksson. Han var även med och grundade lokalorganisationen Star of Hope Philippines på 80-talet.

Den nya byggnaden kommer framför allt inhysa senior high school, dvs årskurs 11 och 12, och räknas tas i drift när kommande läsår 2021-22 startar.

Lärarna är redo att komma igång, men än så länge är det distansundervisning som gäller tills vidare under pandemin. Dessutom måste alla barn upp till 18 år och vuxna över 60 år stanna inomhus sedan 17 fram till den sista mars, 2021 enligt de senaste pandemirestriktionerna. Det är väldigt jobbigt för alla våra fadderbarn, då de bor så trångt och många normalt använder gator och torg som sitt vardagsrum och lekplats.

Stort tack till alla som varit med och utvecklat denna skola i storstadsslummen. Det ger barnen möjlighet att få hela sin utbildning från förskola ända upp till sista året på high school på en och samma skola. Det ger barnen och dess familjer en trygghet inför framtiden. Bra och unikt!

Ge gärna en gåva så vi kan fortsätta utrusta klassrummen. Swisha din gåva till 900 253 6 eller sätt in den på Plusgiro 90 02 53-6. Märk din gåva “taytay”.

 

Dela med dina vänner: