Mina sidor

11 augusti 2020
En udda skolavslutning

Normalt är skolavslutningarna på våra skolor i Filippinerna stora evenemang i slutet av mars. De innehåller förutom utdelning av betyg, diplom, och utmärkelser även ett gediget underhållningsprogram med tacktal, sång och dans.
I år ställdes examensdagen in på grund av pandemin och fortfarande får inte sammankomster som examen och liknande genomföras på normalt sätt i Filippinerna. Detta för att förhindra ytterligare spridning av viruset.
Men på skolan i Taytay delade vi nyligen ut examensbevis, avslutningsfoto och medaljer till eleverna i avgångsklasserna (grundskolans årskurs 6, och gymnasiets (high school) årskurs 4). Eleverna fick komma till skolan en och en för att undvika trängsel.
Vill du bli fadder till ett barn i Filippinerna klicka här.
Det blev en udda och speciell skolavslutning. Vi gratulerar avgångseleverna och önskar dem lycka till i sina fortsatta studier. Tack till alla som stöttar arbetet i Filippinerna. Nedan några av de glada och stolta studenterna:
En av de mest framträdande eleverna har Elyza varit. Hon avslutade grundskolan med mycket bra betyg och hon fick många fina utmärkelser. Förutom hennes akademiska meriter har hon även visat ledarskapskunskaper, varit med i skolans dansgrupp och blivit utsett till bästa tjejscout. Bland annat!
Star of Hope En udda skolavslutning Elzy 1 Star of Hope En udda skolavslutning Elzy 2 Star of Hope En udda skolavslutning Elzy 3 Star of Hope En udda skolavslutning Elzy 4 Star of Hope En udda skolavslutning Elzy 5
John har även han fått fina avgångsbetyg. Han är mycket duktig att stava till exempel.
Star of Hope En udda skolavslutning Kid 1
James:  Star of Hope En udda skolavslutning Kid 3
Mary:
Star of Hope En udda skolavslutning Kid 4 Star of Hope En udda skolavslutning Kid 5

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.