Normalt är skolavslutningarna på våra skolor i Filippinerna stora evenemang i slutet av mars. De innehåller förutom utdelning av betyg, diplom, och utmärkelser även ett gediget underhållningsprogram med tacktal, sång och dans.

I år ställdes examensdagen in på grund av pandemin och fortfarande får inte sammankomster som examen och liknande genomföras på normalt sätt i Filippinerna. Detta för att förhindra ytterligare spridning av viruset.

Men på skolan i Taytay delade vi nyligen ut examensbevis, avslutningsfoto och medaljer till eleverna i avgångsklasserna (grundskolans årskurs 6, och gymnasiets (high school) årskurs 4). Eleverna fick komma till skolan en och en för att undvika trängsel.

Vill du bli fadder till ett barn i Filippinerna klicka här.

Det blev en udda och speciell skolavslutning. Vi gratulerar avgångseleverna och önskar dem lycka till i sina fortsatta studier. Tack till alla som stöttar arbetet i Filippinerna. Nedan några av de glada och stolta studenterna:

En av de mest framträdande eleverna har Elyza varit. Hon avslutade grundskolan med mycket bra betyg och hon fick många fina utmärkelser. Förutom hennes akademiska meriter har hon även visat ledarskapskunskaper, varit med i skolans dansgrupp och blivit utsett till bästa tjejscout. Bland annat!

John har även han fått fina avgångsbetyg. Han är mycket duktig att stava till exempel.

James: 

Mary:

Dela med dina vänner: