30 juni 2011
En riktig hjärtekampanj!

studenter från konstuniversitetet George Enescu fraförde några mycket uppskattade dockteatrar.

Nu är femte omgången av kampanjen ”Från barns hjärtan -för barn” avslutad. Kampanjen, som är ett led i arbetet att integrera barn med särskilda behov i samhället, ägde rum i Iasi, Rumänien och pågick under ett par månader i slutet av våren och början av sommaren. Kampanjen anordnas av Star of Hope, Romania, vår systerorgansiation i Rumänien och har i år bjudit på en blandad kompott för barn på skolor och förskolor runt om i Iasi.

I år samarbetade man bland annat med konstuniversitetet ”George Enescu” där några av studenterna med specialisering på artisteri, satte upp en dockteater som presenterades för mer än 150 barn. De använde sig av kända barnsagor såsom till exempel Rödluvan. Teatern avslutades med ett lotteri då man lottade ut leksaker från Sollefteåtomten.

I kampanjen ingick också Barnens dag, som gick av stapeln 1 juni, även här var barn från skolor och förskolor inbjudna och man firade händelsen i en av Iasis vackra parker. Det bjöds på sång dans och ansiktsmålningar. Barnen fick också måla på asfalt och ett återkommande tema där var vänskap.

Nu har våra fadderbarn i Rumänien gått på ett välförtjänt sommarlov men till hösten lovar de vara tillbaka igen, men nya upptåg och idéer.

Du behövs som fadder för vårt arbete i Rumänien!

Barn från hela Iasi var inbjudna till Barnens dag där Hoppets stjärna bland annat informerade om sin verksamhet.

Även de minsta fick vara med och förgylla gatan.

Det hände mycket kul för hela familjen, både våra fadderbarn och deras syskon.