Mina sidor

11 februari 2017
En fadder förändrar allt!

Tänk dig att det kommer främlingar och tar ditt hem ifrån dig.
Tänk dig att de stannar kvar, och att förtrycket går i arv till dina barn och barnbarn.
Det är ett fruktansvärt scenario – men det är också verkligheten för ursprungsfolk runtom i världen som behandlats ovärdigt i århundraden. Vi behöver inte ens se bortom våra egna landsgränser för att finna samerna, och minnas allt de har fått utstå. Deras väg till upprättelse; till värdighet och rättigheter, är en resa som många andra ursprungsfolk fortfarande inte har fått göra.
Tobafolket i Argentina är inte framme än – men de är på väg.
Ända sedan 1977 har vi kämpat för att de ska få sin värdighet tillbaka. Vi är övertygade om att det är ut­bildning som är nyckeln till förändring, och Daniellas berättelse i månadens utskick visar hur otroligt viktigt fadderskapet är. Utan faddrar står vi maktlösa – och vi behöver fler!
Sanningen är krass: Utan nya faddrar är det bara en tidsfråga innan vår fantastiska verksamhet dör ut i Argentina. Det får inte hända! Därför vill jag uppmana dig att värva en vän till vår varmhjärtade fadderfamilj. Ge någon du bryr dig om chansen att vara med och förändra en människas liv genom att bli fadder! Du kan även utöka ditt eget fadderskap med en mindre summa som gör stor skillnad på plats.
För 50 kronor extra kan du se till att ytterligare ett barn får del av matutdelningen – för just nu är det alltför många familjer som blir utan och får leva med sin hunger.
För 100 kronor extra möjliggör du inköp av nya boskapsdjur på vår gård i Namaic – och det är viktigare än det kanske låter. Att utöka den verksamheten är en nyckel till att kunna fortsätta stötta Tobafolket i många år framöver. Givetvis kan du också ge en engångsgåva till vårt viktiga arbete.
Ju mer vi hjälps åt, desto fler drömmar kan vi uppfylla!
ulrika signatur
Ulrika Kallin, Verksamhetschef
 
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.