Mina sidor

19 april 2013
Eldsjälen i Hyddan

DSC 0885 520Ingrid Berglunds ideella arbete för Star of Hope/Hoppets Stjärna har gjort sådant avtryck att grundaren Erik Gunnar Eriksson tillägnat henne ett kapitel i sin självbiografi. Den 17 mars hyllades hon med en avtackningsceremoni på Teatercaféet i Härnösand.

Det var 1988 som Ingrid började engagera sig efter att ha sett ett TV-inslag om Star of Hopes insatser vid flyktingkatastrofen i etiopiska Fugnido. Efter en tid köpte hon lokalen Hyddan vid E4 i Älandsbro för att bedriva insamlingsarbete och loppisverksamhet i Star of Hopes regi; en verksamhet som levt vidare ända till idag.

Ingrids hjälparbete har alltså pågått oförtrutet i 25 år – och självklart gick även avtackningen i hjälpandets tecken. Det såldes fika där var fjärde krona gick till Star of Hopes arbete, och under hela avtackningen pågick en insamling för utsatta familjer på Lettlands landsbygd.
Verksamhetschefen Lennart Eriksson talade med värme om Ingrids insatser innan personalchefen Ulrika Kallin äntrade scenen för att tillsammans med Ingrid bjuda på skönsång. Dessutom uppträdde Härnösands dragspelsklubb – eftersom Ingrid älskar dragspel – och Noratrion från Nora där Ingrid växte upp. Allkonstnären Lars T Johansson ställde upp ideellt som konferencier och bidrog med sin personlighet till att förgylla tillställningen. Ingrid prisades för sina insatser och fick själv dela ut diplom till de många frivilliga som hjälpt henne i Hyddan genom åren; ett fint avslut för en fantastisk eldsjäl.

Bli Stjärnfadder du med eller ge en gåva som gör skillnad.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.