16 juni 2020
Din hjälp når fram!

…men vad händer när maten tar slut?

Tony Boursiquot torkar svetten ur pannan. Kroppen värker efter ännu en dag ute i fält under Haitis stekande sol. Han har lämnat Port-au-Prince och kört i timmar på svårframkomliga bergsvägar för att nå ut till de värst drabbade. Ryggen tar stryk av alla tunga lyft, men han klagar inte, för han ser hur varje matkasse han bär fram till en ivrigt väntande familj ger dem livet tillbaka. Åtminstone i några veckor till.
– Just nu är hungersnöden ett större hot än viruset, säger han. Än har vi inga rapporterade fall av sjukdom i Hoppets Stjärnas projekt, men regeringen har stängt alla skolor och det råder utegångsförbud från 8 på kvällen till 6 på morgonen. Folk kan inte jobba. Läget är katastrofalt.
Tony är fältansvarig för Hoppets Stjärnas arbete i Haiti, och inom loppet av två veckor har han delat ut mat till över 3 000 barn på landsbygden. Det handlar om barn vars familjer levde med minimala marginaler redan innan pandemin, och där en enda dag utan inkomst kan innebära att de står utan mat. För dem är nedstängningen av landet direkt livshotande.
Läget är lika illa för de fattigaste i många andra länder. Krisen har slagit skoningslöst mot Hoppets Stjärnas barn i Argentina, Ghana, Kenya, Rumänien och Filippinerna. I alla dessa länder och projekt har våra matleveranser blivit räddningen.
Men nu står vi vid ett vägskäl i varje land. Den mat som delats ut är snart uppäten, och coronakrisen är inte över. Långt ifrån. Det är hög tid för en ny matutdelning – och Hoppets Stjärna har inga pengar kvar att köpa mat för.
Trots det känner vi oss hoppfulla, för vi vet vilka fantastiska givare vi har.
Det har vi fått bevis på i 50 år:
När nöden är som störst, då ställer ni upp som mest.
Vi hoppas, och tror, att du som har möjlighet ska sträcka ut en hand i denna svåra tid.


Mer mat behövs!

De matkassar som delats ut har räddat tusentals familjer, men de behöver oss fortfarande. Den första matkassen får inte bli den sista!

Star of hope Din hjälp når fram! matpaket 200kr
200 kr
räcker till ett matpaket med viktiga basvaror som mjöl, ris och konserver.
Det här paketet mättar en fembarnsfamilj i två veckor.

Star of hope Din hjälp når fram! matpaket 350kr
350 kr
räcker till ett större paket med både mat och hygienartiklar.
Det här paketet mättar en fembarnsfamilj i nästan en månad.

 

Var med och ge ett matpaket >>