30 juli 2010
Dennis växte upp på sopberget i Payatas – idag har han en universitetsutbildning

dennis_densing_foto_webben2

Dennis Densing, 20 år gammal, är en av alla de som spenderade sin barndom som sopletare på tippen i Payatas, Manila. Det som skiljer honom från andra som delar hans bakgrund är att han idag har en utbildning och en inkomst som han använder till att försörja sin familj.

Men det hade inte gått utan hjälp. Dennis framgång beror, tillsammans med hans hårda arbete i skolbänken, på stödet från en svensk fadder som betalat Dennis skolgång. Idag är Dennis utbildad dataprogrammerare, men arbetar för tillfället i en mataffär samtidigt som han söker jobb som motsvarar hans utbildning.

När vi träffar Dennis säger han att han är mycket nöjd med sitt liv. Det känns bra att kunna försörja sin familj, som fortfarande bor på sopberget i Payatas. I framtiden vill han kunna köpa ett stort, fint hus med plats för hans systrar och hans mamma.

Dennis säger att han är enormt tacksam för all den hjälp han och hans familj fått från faddern och Hoppets Stjärna – utan detta stöd hade han aldrig kunnat utbilda sig. – Jag är väldigt lyckligt lottad och hoppas på att kunna betala tillbaka allt jag fått en dag, avslutar Dennis.

Ge ett barn nya framtidsutsikter – Bli fadder!