Mina sidor

20 november 2023
CoreGolfen 2023
Nu står det klart: Redskapsbiblioteket i den haitiska byn Hesse. Vi är så glada över att få dela med oss av dessa goda nyheter!

Tack vare de medel som samlades in under Coregolfen i somras har vi nu kunnat öppna redskapsbiblioteket för hundratals bönder i bergsbyn Hesse i Haiti. Denna positiva nyhet gör det lättare för byborna att så, vårda och skörda sina grödor. Detta underlättar arbetet och ökar deras livskvalitet, både på kort och lång sikt. Hela byn gynnas på en gång, och det känns helt fantastiskt.

Här kan du läsa en hälsningen från Tony i Haiti och ta del av den enorma tacksamhet och glädje som han förmedlas från familjerna i Hesse.

Vill ditt företag ta sig an ett eget projekt att förverkliga? Då vet du var jag finns!

/ Ulrika K Eriksson, Hoppets Stjärna

 

***

 

En hälsning från Tony, fältansvarig för Star of Hope Haiti:

”Tack! Ett stort tack till deltagarna på CoreGolfen och alla som bidragit till denna mycket viktiga utveckling i byn Hesse. Många års problem med skördar för byborna, bönderna och barnen minskar nu i och med detta. Nu kommer alla bönder och familjer att få möjlighet att vårda sina plantor och på det sättet få mat på bordet.

De olika redskap som finns tillgängliga lånas ut under ett bestämt antal dagar, precis som på biblioteket. Turordning och hantering av redskapsbiblioteket sköts av en lokala kommitté i byn.

Än en gång, stort tack för era generösa gåvor och engagemang. Det betyder mycket för oss alla här i Haiti”

Bästa hälsningar,
Tony Boursiquot

 

Så fungerar redskapsbiblioteket i Hesse:

Hoppets Stjärna har köpt in redskapen och lämnat över dem till redskapsbibliotekets ledningsgrupp i Hesse som består av fem personer. De har fått hackor i olika storlekar, machetes, och skottkärror. Ledningsgruppen överser hantering och utlåning av redskapen. Byborna lånar verktygen under åtta dagar och ska återlämnas i gott skick.

Målsättningen med redskapsbiblioteket är att förbättra livsmedelstillgången för de mest fattiga jordbrukarfamiljerna genom att öka produktionen genom säker tillgång till jordbruksredskap. Redskapsbiblioteken spelar en viktig roll för att förbättra tillgängligheten på redskap för byborna.

I Hesse odlas framförallt ​majs, bönor, hirs och sötpotatis.

Star of Hope CoreGolfen 2023 Hesse 2Star of Hope CoreGolfen 2023 Hesse 3Star of Hope CoreGolfen 2023 Hesse 4Star of Hope CoreGolfen 2023 Hesse 5Star of Hope CoreGolfen 2023 Hesse 6

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.