9 mars 2011
Camila är en sexårig skärpt liten tjej som älskar att gå i skolan i Argentina

Camila Argentina. Foto: Kenth Johansson Camila Ailen Gomez är sex år och är en av de många barn som Hoppets Stjärna stöder i Saenz Peña, Argentina

Camila är en skärpt liten tjej som älskar skolan och har redan målsättningen att bli lärare när hon blir stor. Hennes mamma Monica och pappa Edgardo är otroligt tacksamma över att familjen bland annat får hjälp genom att Camila fått möjligheten att gå i skolan. Hennes pappa arbetar som tegelstensmakare, något som inbringar en liten inkomst till familjen i alla fall, men familjen bor i ett mycket fattigt område som kallas ”Nala” och inkomsten räcker inte till mycket. Camila är trots sin låga ålder en otroligt smart tjej och hennes föräldrar uppmuntrar och hjälper henne verkligen med att klara skolan.

Hoppets Stjärna hjälper både till med skolgång, mat, kläder, skolmaterial och grundläggande hälsovård. Genom vårt arbete vill vi ge barnen och deras föräldrar ett hopp om att det går att ändra till synes hopplösa situationer. Förutom hjälp med skolgång betyder det också oerhört mycket att någon utifrån tror på dem och visar att de har samma värde och rättigheter som de mer priviligerade grupperna i samhället. Allt fler barn som tillhör ursprungsbefolkningen avslutar nu den obligatoriska skolan och går vidare till högre studier.

Din hjälp kan göra skillnad för ett barn – bli fadder!