Tianna fadderbarn på Trinidad

Varje dag arbetar Star of Hope för att ge våra fadderbarn en möjlighet att inte bara få ett bättre liv just nu – vi vill ge våra fadderbarn en möjlighet att påverka hela sin framtid. Genom att tidigt ge barnen det de mest behöver i form av mat, omsorg, tid för lek, vila och intellektuell stimulans, minskar risken för att de ska hamna i kriminalitet, drogmissbruk och för tidiga graviditeter!

Nu finns bara mamma kvar
När man bara är tre år borde det vara självklart att mamma väcker en på morgonen, ser till att man får frukost, plockar fram kläder och följer med till förskolan. Lilla Tianna, 3 år, förväntas klara det själv. Hennes mamma är missbrukare, fick Tianna när hon bara var 18 och har egentligen aldrig brytt sig om henne.

Tianna kom till vår förskola i St Joseph, Trinidad när hon precis fyllt två år. Området är känt för sin kriminalitet, sitt missbruk och sina våldsamma överfall. Tiannas pappa hade precis mördats och farfar var den som nu tog hand om lilla Tianna. Han gjorde vad han kunde och blev oerhört glad när Tianna fick en plats på förskolan. Varje morgon såg han till att hon fick på sig kläder, tog henne i handen och gick med henne till vår förskola. Våra medarbetare på förskolan såg till att hon fick frukost och lunch, tog med henne till vårdcentralen när det behövdes och gav henne förskoleundervisning. När farfar arbetat klart på kvällen kom han och hämtade Tianna. Den tysta och ganska slutna lilla tjejen blev snabbt en pigg, utåtriktad och mycket talför ung dam.
 
Strax innan påsk i år mördades Tiannas farfar och trygghet i livet. Kvar finns mamma, en ung tjej på drygt 20 med stora missbruksproblem. Gång på gång kommer Tianna till förskolan ensam och på eftermiddagen är det ingen som kommer för att hämta henne. Tack vare förskolan finns det ändå människor omkring henne som bryr sig om hur hon mår och ger henne det hon behöver, materiellt men också kärlek och omsorg. Våra medarbetare besöker regelbundet hennes hem och ser till att det finns det mest nödvändiga hemma. Tiannas mamma får råd och vägledning och börjar mer och mer fungera som en riktig mamma för Tianna.

På våra fadderprojekt runt om i världen finns tusentals barn som Tianna, barn som av olika anledningar berövas sin barndom och tvingas in i ett vuxenanasvar, det är dem vi vill arbeta med i våra förskolor.
Varje krona vi satsar på fadderbarn som Tianna ger mångfalt tillbaka i form av motiverade, driftiga, kreativa och utbildade människor som är med och bidrar i samhället – på arbetsmarknaden, i rättsväsendet och politiken. Det är ett arbete som betalar tillbaka både ekonomiskt och socialt. Detta är vårt livs investering – en investering i liv. Fast just nu är Tianna mest glad för att mamma börjat bry sig om henne och att hon får äta sig mätt varje dag.

Hjälp oss ge fler barn som Tianna en bättre framtid – bli barnfadder!
Eller ge en kontantgåva direkt till arbetet!

  • 100 kronor räcker till mer än 100 pennor på Filippinerna eller en skoluniform för ett barn i Haiti
  • 200 kronor räcker till 50 anteckningsblock
  • 300 kronor räcker till 2 jordbruksverktyg + utsäde för en familj i Haiti
  • 500 kronor räcker till mat i en vecka för 20 barn i Infanta eller 10 nya stolar till en skola i Ghana
  • 1 000 kronor räcker till en åsna som till exempel kan hjälpa till att bära rent vatten eller en rulle taggtråd som behövs för att hålla ute djur och tjuvar från skolan i Infanta.

Dela med dina vänner: