12 maj 2011
Att arbeta på ministeriet för utbildning i Argentina är Monicas dröm

12-maj_AR_-Monica

Monica Benitez är 24 år gammal och bor i Argentina. Hennes ambition i livet är att börja arbete på ministeriet för utbildning i Argentina.

Hon har alltid varit en ambitiös tjej och har redan från det hon var liten satsat hårt på skolan. I grundskolan fick hon mycket hjälp och uppmuntran av lärarna och när hon gick ut grundskolan fick hon även ett stipendium från Hoppets Stjärna för att kunna studera vidare. Monicas familj tillhör ursprungsbefolkningen Tobaindianer , som oftast lever som fattiga marginaliserade grupper i samhället. Därför jobbar Hoppets Stjärna på att bland annat ge dem möjligheten att gå i skolan.

När Monica hade gått klart högstadiet hade hon nu möjligheten att studera vidare och valde att studera till bibliotekarier. Under den tiden hann hon även gifta sig och få barn, men det stoppade inte hennes planer. 2010 tog hon examen och började söka arbete. Hon fick ganska snart två jobb som hon kunde försörja sig på. Efter examen började även Monica hjälpa till frivilligt på Hoppets Stjärna, för att kunna ge tillbaka lite av det hon en gång fått. Bland annat så organiserade hon skolbiblioteket och pratade med barnen på skolan om vikten av att läsa och lära sig saker.

Monica fortsätter arbeta på sina drömmar om att få ett arbete på ministeriet för utbildning i Argentina, men även andra möjligheter som ger chansen att vara med och förändra barns framtid. Utan fadderstöd hade Monica inte kunnat ändra sin egen framtid.

Ditt stöd som fadder är väldigt viktigt!  Bli fadder idag!