14 augusti 2010
Angie – en tjej som tänker lyckas

Angie från Taytay, Filippinerna foto: Dennis Thern
Som 9-åring åt Angie gräs för att få något i magen, hon bodde med sin familj i provinsen Batangas. Familjen flydde från en tillvaro utan några framtidsutsikter. Den svårt undernärda Angie fick flytta in hemma hos en medarbetare hos Hoppets Stjärna.
Idag är Angie 20 år och går en treårig utbildning i hotell- och restaurangmanagement.


– Min familj tillhör gruppen de fattigaste av de fattiga. Vi hade det jättesvårt när jag bodde i Batangas. Jag kommer ihåg att vi sällan åt riktig mat. Ibland åt jag gräs till middag för att få något i magen.
Angie är målmedveten och vill lyckas. Hon pluggar även lite svenska på sin fritid för att lära sig grunderna.
– Jag har en faster som bor i Sverige, hon har en restaurang tillsammans med sin man. De vill att jag ska sköta om den åt dem. Det ska bli kul om det kan bli av.
För pengarna hon hoppas tjäna i Sverige planerar hon att skicka så mycket som möjligt till sin familj som fortfarande bor i provinsen Batangas i Filippinerna. Hon vill hjälpa familjen att bygga ett ordentligt hus. Hon hoppas också kunna hjälpa andra som är utsatta.
– Jag är evigt tacksam för allt som Hoppets Stjärna gjort för mig genom åren, avslutar Angie.
Bli fadder till ett barn som Angie