Mina sidor

15 juni 2012
Aleksandra fick ett paket med mat och omtanke på morsdag

Aleksandra bor tillsammans med sina två små söner i ett litet rum på den Lettiska landsbygden. Som ensamstående mamma lever hon i en mycket tuff vardag, där hennes lilla inkomst inte räcker till nödvändigheter som mat och kläder. Aleksandra var en av de mammor som i år fick ett morsdagspaket, fullpackat med mat och hygienartiklar men även kärlek, omtanke och uppmuntran. 

Det är trångt och enkelt, men rent och varmt hemma hos Aleksandras och hennes två barn.  äldsta son har en funktionsnedsättning, men då läkarna ännu inte ställt en diagnos kan de inte få det bidrag som Aleksandra annars skulle ha rätt till.Hjälpen från Hoppets Stjärnas faddrar och givare är nödvändig för hon och barnen ska klara sig. Barnens pappa har inte synts till sen deras andra barn föddes.

Den lilla byn som Aleksandra bor i liknar många andra byar som växte fram under kommunismen, med en stor kollektivgård i centrum och små bostadshus som ligger utspridda runt omkring. Efter att gårdarna lades ner stannade många människor kvar och hankar sig nu fram i en tuff tillvaro, där det är näst intill omöjligt att få ett tryggt arbete där lönen räcker till.

Hemma hos Aleksandra är det alltid rent och snyggt. Hennes högsta önskan är att barnen ska få växa upp med det stöd och den omsorg de behöver, men idag klarar hon inte av att ge dem detta själv.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.