15 juni 2012
Aleksandra fick ett paket med mat och omtanke på morsdag

Aleksandra bor tillsammans med sina två små söner i ett litet rum på den Lettiska landsbygden. Som ensamstående mamma lever hon i en mycket tuff vardag, där hennes lilla inkomst inte räcker till nödvändigheter som mat och kläder. Aleksandra var en av de mammor som i år fick ett morsdagspaket, fullpackat med mat och hygienartiklar men även kärlek, omtanke och uppmuntran. 

Det är trångt och enkelt, men rent och varmt hemma hos Aleksandras och hennes två barn.  äldsta son har en funktionsnedsättning, men då läkarna ännu inte ställt en diagnos kan de inte få det bidrag som Aleksandra annars skulle ha rätt till.Hjälpen från Hoppets Stjärnas faddrar och givare är nödvändig för hon och barnen ska klara sig. Barnens pappa har inte synts till sen deras andra barn föddes.

Den lilla byn som Aleksandra bor i liknar många andra byar som växte fram under kommunismen, med en stor kollektivgård i centrum och små bostadshus som ligger utspridda runt omkring. Efter att gårdarna lades ner stannade många människor kvar och hankar sig nu fram i en tuff tillvaro, där det är näst intill omöjligt att få ett tryggt arbete där lönen räcker till.

Hemma hos Aleksandra är det alltid rent och snyggt. Hennes högsta önskan är att barnen ska få växa upp med det stöd och den omsorg de behöver, men idag klarar hon inte av att ge dem detta själv.