Mina sidor

10 november 2019
Adelina i Argentina

Adelina, 17 år, har varit fadderbarn till Hoppets Stjärna sedan hon var liten. Hon har precis avslutat fem års studier på det kommunala gymnasiet med studiestöd från oss med väldigt fina resultat. Hon var en av de bästa eleverna i sin årskull. Nu vill hon studera vidare till lärare eller sjuksköterska. Hon kan inte riktigt bestämma sig.
Hon vill troligen gå på högskolan CIFMA där man utbildar i lokal kultur och även i tobaspråket. Klarar man den utbildningen kan man bland annat arbeta som tvåspråkig lärare vilket är viktigt för att behålla tobakulturen.
Adelina är mycket tacksam för stödet hon fått genom åren, inte bara ekonomiskt. Bland annat har Silvia, socialarbetaren som jobbar på lokalkontoret, varit ett mycket bra och viktigt stöd. Hon har assisterat vid olika behov, vilket uppskattas av Adelina.
Star of Hope Adelina i Argentina adelina x 1 1
Parallellt med sista året på gymnasiet studerade hon på Hoppets Stjärnas matlagnings- och bakkurs tre dagar i veckan. Även detta med goda resultat. Och hon har omvandlat sina nya kunskaper till inkomstbringande aktiviteter.
– För ett år sedan kunde jag ingenting, säger Adelina. Nu har jag lärt mig massor med nytt. Nu bakar jag hemma. Inför Mors Dag i oktober tog jag upp beställningar och sålde. Jag gjorde sammanlagt tolv tårtor under någon dag och fick bra respons. Nu ska jag göra likadant inför jul. Det blir jultårta, bakelser, och bröd. Sammanlagt har jag bakat 70 olika tårtor under året. Det blir en bra extra inkomst för hela familjen.
Star of Hope Adelina i Argentina adelina x 2 1

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.