1 februari 2013
400 faddrar behövs till förskola i Kenya!

400 nya faddrar behövs till förskola i mikindani

Mitt i ett slumområde, i utkanten av storstaden Mombasa, ligger en av Star of Hopes förskolor. Här får barn från extremt fattiga hem en utbildning, näringsrik mat och hälsovård, tillsammans med en trygg plats där de kan leka och vila.

Förskolan är ett ljus i en annars tuff och mörk vardag, där tusentals barn tvingas arbeta istället för att gå till skolan och där våld och kriminalitet utgör ständiga hot mot deras säkerhet.

Här behövs nu 400 nya faddrar, för att vi ska kunna fortsätta ge barnen det stöd de behöver och för att vi ska kunna utveckla verksamheten ännu mer!

På plats vid förskolan finns Gilbert Ochieng, passionerad verksamhetsledare för Star of Hope Kenya:

Gilbert, vad är målet med förskolan i Mikindani?
Målet, och min önskan för alla dessa barn, är att de ska få en ljusare framtid. I höstas kunde vi nå 200 nya barn som alla lever i slummen, barn som annars inte skulle ha fått en utbildning. De innehåller alla en helt fantastisk potential, allt de behöver är en chans, en möjlighet att utveckla sina liv. Min dröm är även att kunna hjälpa dem en längre bit på vägen, genom högstadiet.

barn på vår förskola i mikindani, kenya

Vad händer med barnen som fått hjälp här?
Jag har exempel på två personer som tack vare fadderstödet kunnat ta sig ända till universitetet. Jag hade inte sett dem på ett tag, men när det blev dags för oss att måla om hela skolan så dök de upp för att hjälpa till. Det var väldigt rörande, de här unga universitetsutbildade männen som ville ge något tillbaka. De har själva fått uppleva hur viktigt vårt arbete är. 

Bli Barnfadder du med eller ge en gåva som gör skillnad.