13 februari 2014
25-årsjubileum i Filippinerna
I år är det exakt 25 år sedan Star of Hope startade sin skolverksamhet I filippinska Taytay; något som firas med pompa och ståt. Såväl verksamhetschefen Ulrika Kallin som hennes företrädare Lennart Eriksson och andra trotjänare inom Star of Hope fanns på plats under jubileumsdagen.
Ulrika i filippinerna
 
Fram till 1989 var skolområdet en avskrädesplats utan vare sig vägar eller framtidsutsikter, men på denna bit mark byggde Star of Hope först en grundskola och sedan ett gymnasium 1997. I dag finns sammanlagt 2114 barn inskrivna i antingen grundskolan eller gymnasiet i Taytay . Det handlar om 501 pojkar och 493 flickor i grundskolan samt 569 pojkar och 551 flickor på gymnasienivå. Skolan har genom åren varit hem för över 77 000 studenter, och härifrån bär vi med oss framgångssaga efter framgångssaga om barn som brutit sig loss ur fattigdomen.
 

Under veckan som gick firade vi inte bara de år som gått, utan också att det finns nytt hopp för framtiden. 

En givare har nämligen tagit på sig att finansiera en markaffär som skapar nya möjligheter. Det finns planer på att byta ut en av de gamla skolbyggnaderna mot en ny förskola och att i framtiden även erbjuda collegestudier. 

 
När Star of Hopes representanter anlände välkomnades de med ord som kan sägas tala för sig själv
”De ser annorlunda ut på utsidan, men på insidan är de filippinier.”

 

hernan

 

skylt taytay

flicka taytay