Mina sidor

30 oktober 2009
2 000 nödpaket utdelade

militar

Här är de senaste uppdateringarna från Filippinerna
Ilog, Infanta: De svåra skyfallen efter tyfonen Ketsena drog fram även i vår nybyggda by Ilog. Vattenståndet i floden steg kraftigt och större delen av byn täcktes av vatten upp till knähöjd. De boende tog sig genast till vår nyinvigda skola som ligger lite högre och som är byggd för att kunna stå emot både översvämningar och jordbävningar. Vattnet sjönk undan ganska snabbt och redan dagen efter kunde byborna återvända till sina hem och återställa det som vattnet förstört.
 
Manila: Översvämningen drabbade större delen av staden och även om vattnet sjönk undan efter tre dagar låg det kvar längre i vissa delar. Fortfarande finns det områden som står under vatten, bland annat delar av taytay där Hoppets Stjärnas skola ligger.

23 oktober påbörjade vi utdelningen av katastrofhjälp. Det var många volontärer som ryckte in för att packa om varorna och vara med under själva utdelningen. Flera av volontärerna kom från vår församling men många kom också från Taytay och är själva drabbade av översvämningen.
Runt 2 på eftermiddagen hade en stor skara samlats utanför portarna till skolan. Behoven är så stora att det samlats många fler än vad som fanns nödhjälpspaket till. För att undvika bråk hade vi fått hjälp av militärpolis, deas närvaro gjorde att det var ganska lugnt. Runt 6 på kvällen var allt utdelad, nästan 2000 familjer hade fått del av hjälpen och de var väldigt glada och tacksamma.

Just nu förbereder vi upphandling av byggmaterial för de 100 familjer som kommer att få hjälp att återuppbygga sina hem.

Tack så mycket och Gud välsigne er alla!

Din gåva behövs!
Här kan du se bildspel från utdelningen

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.