Mina sidor

25 januari 2010
1 miljon människor utan hem

Den raserade skolan i Hesse

Jordbävningen på Haiti har inte lämnat någon oberörd. Senaste officiella siffran över döda är 130 000 människor men ingen vet säkert. 1 miljon människor bor nu i primitiva tältläger strax utanför Port-au-Prince, de har förlorat hem, nära och kära, försörjningsmöjligheter, tillhörigheter och i många fall tron på livet.

Runt om Port-au-Prince, långt från omvärldens ögon ligger by efter by i ruiner. En av de byarna är Hesse, en jordbruksbygd med omkring 4 000 invånare. Byn är idag nästan helt raserad och befolkningen sover utomhus under bar himmel. Även vägen till Hesse är förstörd vilket kommer att försvåra kommande hjälptransporter.
Förutom Hoppets Stjärna har ännu ingen hjälp nått Hesse. De klarar sig för tillfället, det finns mat och vatten just nu. Maten kommer dock att sina och då behöver de få påfyllning från stan, en stad som är raserad och längs en väg som inte längre finns. Inom någon vecka börjar regnperioden på Haiti…

Tillsammans med Nossirel Lherisson de Hesse, driver Hoppets Stjärna en skola för 300 barn i byn. Både kyrkan och skolan rasade i jordbävningen. Till dess att skolan är byggd behöver barnen så snart det överhuvudtaget är möjligt komma igång med sin skolverksamhet igen, de behöver hjälp att lämna det som hänt bakom sig, hjälp att hitta livsglädje och framtidshopp igen.

Var med i återuppbyggnaden av Haiti, ge en gåva här
Bli katastrofsponsor

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.