I veckan hann vi med ett besök på yrkesskolan. För många år sen, jag tror det var i början av 80-talet, startade vi upp den i byn Nam Qom. Och den finns kvar. Idag erbjuds tvåårskurser i olika ämnen. För närvarande erbjuds matlagnings- och bakskola, sy- och vävskola samt en hantverksskola. Det är alltid kul att besöka skolan. Och väldigt gott om man kommer på besök när de håller på att baka alla dessa goda bakverk. Smarrigt värre!

En sak som är riktig cool inne i hantverksdelen av skolan är de prydnader som är gjorda av rullat tidningspapper, som limmas och målas. Billigt och stiligt.

Sen var det kul att systrarna Peloso kom förbi och hälsade på mig. De hade hört att jag var på besök igen och ville hälsa. De gick mat- och bakutbildningen när jag var här 2016. Idag bakar de tårtor, bröd och annat och säljer till grannar i området de bor. Om jag minns rätt så borde sju km bort från yrkesskolan. Så de kom sitt vagnekipage, det är ju långt att gå. Det var roligt att träffa dem igen, och att det verkar gå bra för dem.

Några bilder från yrkesskolan nedan.

Allt gott! /Dennis

 

Dela med dina vänner: