För ett par dar sen gick ett av Hoppets Stjärnas fadderbarn, Erwin Dolera, bort efter en kort tids sjukdom. Jag har träffat honom många gånger genom årens lopp. Första gången var dagarna efter den svåra soptippskatastrofen i Payatas år 2000. Då va Erwin endast sju år. Familjen bodde precis vid sopberget, och Erwins bror Eric var en av de minst 250 personer som omkom i raset. En tragedi i sig. Den redan fattiga och hårt kämpande familjen drabbades ännu värre.

Trots bra support från Hoppets Stjärna med betald skolgång hela vägen genom universistet och annan hjälp så var uppväxten bekymmersam för Erwin. När Erwin gick på High School så gick först pappan bort och sen mamman under sista skolåret, båda i hjärtsjukdomar.

Erwins stora dröm var att bli tv-journalist, och han lyckades. Han har en bachlors degree of art in masskommunikation med major i broadcasting vid Trinity University of Asia.

Han sökte sen jobb på flera olika tv-stationer. Efter en månad så hörde TV5 av sig. Han fick jobb som researcher, och senare floor director för nyhetsankarna. Han hann nu arbeta där i fyra och drömmen var att bli riktig nyhetsreporter i fält för att rapportera om förhållandena i Filippinerna. Han försökte utvecklas i den riktningen hela tiden.

Han hjälpte sina släktingar som hade det sämre ställt än han själv. Erwin var alltid extremt tacksam till möjligheterna han fick via Hoppets Stjärna och sina faddrar.

Erwin efterlämnar sina syskon och deras familjer.

Begravning skedde i dag i Quezon City, Metro Manila.

erwin 1

Dela med dina vänner: